Η Γενική Συνέλευση του ΟΛΘ ΑΕ θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, προκειμένου οι μέτοχοι να συμμετάσχουν και να ψηφίσουν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Σημειώνεται ότι απαιτείται η δημιουργία και χρήση ηλεκτρονικού λογαριασμού στη διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί από τον Όμιλο Ελληνικά Χρηματιστήρια-Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του radar, ο Μέτοχος θα προτείνει αλλαγές σε ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Γενική Συνέλευση, με ανθρώπους που προέρχονται από την αγορά αλλά και την πολιτική σκηνή του τόπου (πρώην βουλευτής), προκειμένου να ενισχύσει την αποδοτικότητα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Παραμένουν ωστόσο αναπάντητα τα ερωτήματα που είχε θέσει το radar, προς το ΤΑΙΠΕΔ τον ΟΛΘ ΑΕ αλλά και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αναλυτικότερα:

Θα ορίσει πάλι εκπρόσωπο το ΤΑΙΠΕΔ στην επιτροπή ελέγχου τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη, παρόλο που αυτό είναι αντίθετο με τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης που επικοινωνεί το ΤΑΙΠΕΔ;

Υπάρχουν ή όχι άλλα ικανά στελέχη στο ΤΑΙΠΕΔ με γνώση στο συναφές αντικείμενο για να εκπροσωπήσουν τον οργανισμό, δεδομένου ότι ο κύριος Σταμπουλίδης φαίνεται από το βιογραφικό του ότι δεν έχει ανάλογα προσόντα.

Έχει ή όχι απασχολήσει το Ελληνικό Δημόσιο και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το εν λόγω ζήτημα, δεδομένου ότι η συμμετοχή του προβλέπεται αυστηρά στην σύμβαση παραχώρησης;

Διασφαλίζονται με αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου Δημοσίου;

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης αντικατέστησε στις 12/1/2023 τον κ. Χαράλαμπο Καραμανέα, εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ.

Διαβάστε ακόμη: