Καλεσμένος στην εκπομπή «Δύο στη 1» βρέθηκε ο Ορέστης Τζιόβας.

Μιλώντας για την πορεία της ζωής του και τα παιδικά του χρόνια, ο ηθοποιός αποκάλυψε πως έχει διάσπαση προσοχής, κάτι το οποίο αντιλήφθηκε σε μεγαλύτερη ηλικία.

«Οι απόψεις των ψυχιάτρων/ψυχολόγων διίστανται. Το έχω συζητήσει με ανθρώπους που γνωρίζω κι είναι γιατροί. Άλλοι θεωρούν ότι είναι σύνδρομο κι άλλοι ότι είναι επίκτητο χαρακτηριστικό.

Είναι σίγουρα μαθησιακή δυσκολία, απλά άλλοι λένε ότι είναι σύνδρομο κι άλλοι μαθησιακή δυσκολία. Η αγωγή είναι λίγο βαριά για το ADHD, την ΔΕΠΥ (διάσπαση ελλειματικής προσοχής και υπερκινητικότητας). Είναι με αμφεταμίνες. Μου το έχει πει κι ο γιατρός μου.

Δεν έχω πάρει αγωγή, αλλά αυτό που συζητούσα με τον δικό μου ψυχοθεραπευτή είναι ότι δεν γινόταν διάγνωση στο παλιότερα και μάθαιναν να ζουν με αυτό οι άνθρωποι και να το διαχειρίζονται όσο μεγάλωναν, όπως εγώ που είμαι 40 χρονών. Δεν είναι εμπόδιο πια», είπε αρχικά ο Ορέστης Τζιόβας.

Ορέστης Τζιόβας: Μίλησε για την πρώτη του επίσκεψη σε ψυχολόγο

Στη συνέχεια μίλησε για την πρώτη του επίσκεψη σε ψυχολόγο: «Είχα πάει και σε έναν παιδοψυχολόγο γιατί παίζαμε μπουνιές στο σπίτι. Είχαμε τεράστιες εντάσεις. Δεν έκανε τέτοια διάγνωση ο γιατρός και δεν ασχολήθηκε.

Ήταν λίγο φασίστας αυτός ο γιατρός. Άνοιξα το βιβλίο του και διάβασα κάποια πράγματα μέσα που δεν τα πίστευα για το πώς πρέπει να διαμορφώνεις τον χαρακτήρα… Στη δουλειά δεν με εμπόδισε, είχα μάθει να το διαχειρίζομαι κι είναι ένα σημείο που συγκεντρώνομαι».

Διαβάστε ακόμη: