Λιγότερο από 20 ώρες απομένουν μέχρι να τελειώσει το οξυγόνο στους επιβαίνοντες του υποβρυχίου «Titan», το οποίο αγνοείται στον Ατλαντικό.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε συνέντευξη Τύπου της αμερικανικής ακτοφυλακής

Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ η αγωνία για την τύχη των πέντε επιβατών κορυφώνεται.

Για την έρευνα σπεύδουν επιπλέον οκτώ σκάφη, τα οποία θα συνδράμουν στην προσπάθεια.

«Είναι ένας καλός συνδυασμός», δήλωσε στους New York Times ο Μάθιου Χίσλιπ, ανώτερος λέκτορας Ναυτικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ. «Ένας συνδυασμός σκαφών που θα προορίζονταν σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτού του είδους τη διάσωση».

Μιλώντας στο BBC, ο υποναύαρχος Τζον Μόγκερ από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι επιβάτες του υποβρυχίου μπορεί να έχουν λιγότερες από 20 ώρες. Όπως διευκρινίζει, ωστόσο, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ακριβώς πόσο χρόνο έχουν, εξαιτίας διάφορων παραγόντων.

«Ένας από τους παράγοντες που καθιστά δύσκολη την πρόβλεψη για το πόσο οξυγόνο έχει απομείνει είναι ότι δεν γνωρίζουμε τον ρυθμό κατανάλωσης ανά επιβάτη στο υποβρύχιο», δήλωσε.

Ο Μόγκερ αναφέρει ότι η ομάδα έρευνας λειτουργεί με την υπόθεση ότι έχουν περίπου 20 ώρες ακόμη για να εντοπίσουν και να διασώσουν το υποβρύχιο, δηλαδή μέχρι περίπου αύριο το πρωί.

Οι ήχοι χτυπημάτων αναπτέρωσαν τις ελπίδες, καθώς οι ομάδες διάσωσης ανέφεραν «πιθανά σημάδια ζωής». Ένα καναδικό αεροσκάφος, που μετέχει στην τεράστια επιχείρηση εντοπισμού των αγνοούμενων τουριστών, συνέλαβε «ήχους χτυπημάτων» ανά μισή ώρα στην περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη του υποβρυχίου, ανέφερε η ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα