Η όραση μας όσο μεγαλώνουμε συνήθως μειώνεται η δημιουργούνται κάποια προβλήματα και χρειαζόμαστε πάντα τα βοηθητικά μας γυαλιά. Υπάρχουν όμως τρόποι να την προστατεύσουμε και να καθυστερήσουμε κάποιες αλλοιώσεις στα μάτια μας. Ας δούμε του φυσικούς τρόπους που μπορούν να μας βοηθήσουν.
Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι απλά ένα αξεσουάρ. Μας προστατεύουν από τις υπεριώδης ακτινοβολίες και είναι απαραίτητα όταν βρισκόμαστε πολλές ώρες στον ήλιο για να αποφύγουμε σοβαρές παθήσεις του ματιού όπως ο καταρράκτης. Καλό είναι οι επαγγελματίες που είναι όλη μέρα στον ήλιο όπως αγρότες, ψαράδες τεχνικοί να μην τα αποχωρίζονται.
Καλό είναι κάθε χρόνο να γίνονται οφθαλμολογικές εξετάσεις για να επιβεβαιώσουμε την καλή υγεία των ματιών η να προλάβουμε κάποιο πρόβλημα.
Διαλείμματα από την οθόνη. Σύμφωνα με τους γιατρούς για κάθε 20 λεπτά στην οθόνη πρέπει να κοιτάμε 20 δεύτερα μακριά κάτι που βρίσκεται σε απόσταση 20 μέτρων.
Οι βιταμίνες Α, C και Ε, βοηθούν στην καλή μας όραση. Αυτές οι βιταμίνες έχουν αντιοξειδωτική δράση και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων που σχετίζονται με την όρασή μας. Ο καλύτερος τρόπος για να λάβουμε αυτές τις βιταμίνες είναι μέσα από τη διατροφή μας, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε αυτές τις βιταμίνες είναι το μπρόκολο, τα πορτοκάλια, η παπάγια, οι γλυκοπατάτες, το σπανάκι, τα καρότα, οι κόκκινες πιπεριές, οι κολοκύθες, τ’ αμύγδαλα, το φυστικοβούτυρο και οι ηλιόσποροι.
Διακοπή του καπνίσματος. Έχει άμεση σύνδεση με τον καταρράκτη και προκαλεί ιδιαίτερους ερεθισμούς στα μάτια.
Προσοχή στα προϊόντα μακιγιάζ να είναι αντιαλλεργικά και να πλένετε κάθε φορά πριν πιάσετε τα μάτια σας, τα χέρια σας.
Να γνωρίζετε τις κληρονομικές παθήσεις γιατί η πρόληψη σώζει πάντα από ανεπιθύμητα αποτελέσματα.