Επιβεβαιώνει η μέτρηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action 24 το ότι η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας επικροτεί την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων που φέρνει το νομοσχέδιο Πιερρακάκη: το 51,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι μέσω των μη κρατικών πανεπιστημίων, η Ελλάδα μπορεί να γίνει εκπαιδευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, ενώ το 58,6% λέει ότι η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να  συγκρατήσει την έξοδο χιλιάδων νέων για σπουδές στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά την κομματική προέλευση του «ναι» στα μη κρατικά ΑΕΙ, το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΚΕ και της Νίκης – στο 17,2% – και μετά κατά σειρά στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Πλεύση Ελευθερίας και στην Ελληνική Λύση. Πλειοψηφία υπέρ του «ναι» διαπιστώνεται στη ΝΔ (73,4%) και στο ΠΑΣΟΚ(52,5%).

Ενδιαφέρον είναι το χάσμα των γενεών που κατέγραψε η Opinion, αφού οι νέοι από 17 ως 29 ετών εμφανίζονται να μην επιθυμούν την δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Πάντως, το 52,5% του δείγματος εκτιμά ότι η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων θα συμβάλει στην αναβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ.

Δείτε την έρευνα:

ACTION-24_1
ACTION-24_2
ACTION-24-3
ACTION-24-4
ACTION-24-5
ACTION-24_-6
ACTION-24_-7

Διαβάστε ακόμη: