Έχει παράδοση η Opel στις σπορ εκδόσεις, και έχοντας σαν βάση τα νέα Astra και Grandland μεγαλώνει την γκάμα μας της με την προσθήκη της σειράς GSe, αρχιγράμματα των λέξεων «Grand Sport electric». Eκδόσεις δηλαδή πιο ισχυρές, με περισσότερη τεχνολογία και σπορ χαρακτήρα. Έτσι, λοιπόν, για πρώτη φορά στην ιστορία του το Astra είτε στην έκδοση hatchback είτε στην Sport Tourer θα διατίθεται και ως Plug – in Hybrid στην έκδοση GSe. Κάτω από το καπό φιλοξενείται ο θερμικός κινητήρας 1.6 λίτρων turbo, απόδοσης 180 ίππων, που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 81.2 kW (110 ίπποι) συνδυαστικής ισχύος 225 ίππων με ροπή 360 Nm και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. H μπαταρία είναι ιόντων λιθίου 12,4 kWh και για τη φόρτιση από επιτοίχιο φορτιστή 22 kW αρκούν περίπου 2 ώρες.

Το αυτοκίνητο φέρει τα χαρακτηριστικά GSe στην πόρτα των αποσκευών και ξεχωρίζει από το μπροστινό διαφορετικό προφυλακτήρα, τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Koni, τη μειωμένη απόσταση από το έδαφος κατά 10 χλστ. και τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών εμπνευσμένες από το ηλεκτρικό Manta GSe. Εδώ μας ξεναγούν στην ψηφιακή τεχνολογία οι δύο οθόνες (καντράν και συνδεσιμότητας αφής) 10 ιντσών η καθεμία, που αποτελούν μια ενιαία επιφάνεια. Εργονομικά θερμαινόμενα καθίσματα από αλκαντάρα δίνουν το «παρών», όπως θερμαινόμενο είναι και το τιμόνι. GSe όμως σημαίνει και επιδόσεις. Έτσι, η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 235 χλμ./ώρα (135 χλμ./ώρα με ηλεκτρική ενέργεια), ο χρόνος της επιτάχυνσης 0-100 είναι 7,5 δευτ. και η τυποποιημένη κατανάλωση 1.2 λίτρα/100 χλμ. με 25 γρ./χλμ. σε εκπομπές ρύπων σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, ενώ κινούμενο αποκλειστικά με ρεύμα μπορεί να καλύψει γύρω στα 65 χλμ.

Από την οικογένεια GSe δε θα μπορούσε να απουσιάζει η ναυαρχίδα της Οpel στα SUV, το πολύ προσεγμένο Grandland. Το Grandland GSe φέρει διχρωμία, σπορ προφυλακτήρες και ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών που συμπληρώνουν τον εξωτερικό σχεδιασμό, όπως και οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις από τεχνολογικής άποψης.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα καθίσματα τύπου bucket, θερμαινόμενα, όπως και τιμόνι, με επένδυση από αλκαντάρα, καντράν ψηφιακό 12 ιντσών και οθόνη αφής 10 ιντσών σε ενιαία διάταξη. Από τεχνικής άποψης έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα για το γερμανικό SUV όπως κινητήρας 1.6 λίτρων ισχύος 200 ίππων, που συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Ένας στον μπροστινό άξονα 81.2 kW/110 ίππους και ο δεύτερος στον πίσω άξονα με 83 kW/113 ίππους. Έτσι η συνολική ισχύς για το 4κίνητο Grandland GSe ανέρχεται στα 300 άλογα με ροπή 520 Nm και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Τιμές που αναμφίβολα δεν τις προσπερνάς. Η τελική ταχύτητα είναι ίδια με του Astra GSe (235 χλμ./ώρα, και 135 χλμ./ώρα με το ρεύμα), αλλά πιο γρήγορο στην επιτάχυνση, 0-100 σε 6,1 δευτ.

Οι εκπομπές βρίσκονται στα 28 γρ./χλμ. και η τυποποιημένη κατανάλωση στα 1,2 λίτρα/100 χλμ., σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, ενώ η αυτονομία με ρεύμα είναι γύρω στα 60 χλμ. με φόρτιση σε περίπου 2 ώρες από επιτοίχιο φορτιστή 22 kW. Η σειρά GSe αναμένονται στη χώρα μας πριν την καλοκαιρινή ραστώνη.

Διαβάστε περισσότερα