Τιμή – στόχο στα 17,9 ευρώ από 18 ευρώ προηγουμένως και σύσταση buy δίνει η Eurobank Equities για τη μετοχή του ΟΠΑΠ με φόντο τη δημοσίευση των οικονομικών μεγεθών του γ’ τριμήνου, στις 21 Νοεμβρίου, ενώ αφαιρεί τη μετοχή από τις κορυφαίες επιλογές της (top picks).

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου του ΟΠΑΠ, θα «σπάσουν» την αλυσίδα των θετικών τάσεων των προηγούμενων τριμήνων, λόγω τόσο του διεθνώς αρνητικού κλίματος, όσο και των εγχώριων εξελίξεων (καύσωνας, πλημμύρες).

Τα συνολικά έσοδα αναμένεται να μειωθούν κατά 3% και να φθάσουν στα 482 εκατ. ευρώ, με την πτώση να αντισταθμίζεται μόνο εν μέρει από την άνοδο κατά 5% στα έσοδα από τα online κανάλια.

Τα αποτελέσματα EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) θα περιοριστούν κατά 18 εκατ. ευρώ σε σχέση με το περσινό γ’ τρίμηνο και θα αναδιπλωθούν στα 170 εκατ. ευρώ (-14%)

Παρότι τα τριμηνιαία μεγέθη δεν θα ενθουσιάσουν, εξηγεί η Eurobank Equities, το αρνητικό β’ εξάμηνο έχει ήδη ενσωματωθεί στις εκτιμήσεις για το σύνολο του 2023 (EBITDA 740 – 760 εκατ. ευρώ).

Διαβάστε ακόμη: