«Τις τελευταίες ημέρες η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει δεκάδες πύρινα μέτωπα. Χάρη στην έγκαιρη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, των αρμόδιων αρχών και των πολιτών, αλλά και χάρη στην αποτελεσματική λειτουργία του 112, έχουμε αποφύγει ως τώρα την απώλεια ανθρώπινων ζωών, κάτι που αποτελεί και την κύρια – αλλά αυτονόητα όχι μοναδική – προτεραιότητα της πολιτείας» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ τονίζοντας:

ΟΝΝΕΔ

«Σε αυτές τις τόσο κρίσιμες στιγμές αποτελεί χρέος όλων να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και με αποτελεσματικότητα τον κοινό κίνδυνο. Αντιλαμβανόμαστε ως καθήκον μας να συνδράμουμε όσο μπορούμε τις ηρωικές προσπάθειες των ανθρώπων της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας και των εθελοντών που διακινδυνεύουν τη ζωή τους στα πύρινα μέτωπα σώζοντας ζωές και περιουσίες, αλλά και φυσικά να στηρίξουμε τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Για το σκοπό αυτό, η ΟΝΝΕΔ συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης τα οποία αποστέλλονται ήδη προς τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Αττικής, της Εύβοιας και της Ηλείας. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους νέους: παραμένουμε σε εγρήγορση και ακολουθούμε με συνέπεια τις οδηγίες της Πολιτείας. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνδράμουμε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν και όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης».

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης σημείωσε:

«Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, προτεραιότητα όλων είναι η ανθρώπινη ζωή. Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Πολιτείας και των πολιτών να διαφυλάξουν το ύψιστο αγαθό της ζωής, να προστατέψουν το περιβάλλον και να σώσουν περιουσίες από τις πυρκαγιές. Ταυτόχρονα, πράττουμε το ελάχιστο που οφείλουμε προς τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και τους ήρωες που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες. Η ΟΝΝΕΔ συγκέντρωσε και αποστέλλει ήδη στις πληγείσες περιοχές είδη πρώτης ανάγκης. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε»