Στελέχη του συνδρομητικού ιστότοπου OnlyFans κατηγορούνται ότι συνωμότησαν εναντίον προσώπων που διαφήμιζαν ανταγωνιστικές υπηρεσίες στα κοινωνικά μέσα.

Όπως αποκαλύπτει την Τρίτη το BBC, το OnlyFans φέρεται να δωροδόκησε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, η οποία δεν κατονομάζεται, προκειμένου να εντάξει τα ανταγωνιστικά προφίλ στη μαύρη λίστα των λογαριασμών που συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες.

Το βρετανικό OnlyFans, το οποίο έχει αυξήσει θεαματικά τη δημοφιλία του τα τελευταία χρόνια, επιτρέπει σε περφόρμερ να μοιράζονται βίντεο και φωτογραφίες, συνήθως ερωτικού περιεχομένου, με αντάλλαγμα ένα μηνιαίο τέλος ή φιλοδωρήματα.

Οι περφόρμερ συχνά χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους στα social media για να διαφημίζουν τις πλατφόρμες ερωτικού περιεχομένου στις οποίες εργάζονται.

Σύμφωνα με το BBC, ο ιστότοπος FanCentro, ανταγωνιστής του OnlyFans, έχει καταθέσει αγωγή στις ΗΠΑ κατά του ιδιοκτήτη του OnlyFans Λίονιντ Ραντβίνσκι και της εταιρείας Fenix Internet LLC που δέχεται πληρωμές χρηστών του OnlyFans. Η προσφυγή κατατέθηκε τον Νοέμβριο σε δικαστήριο της Φλόριντα, μέχρι τώρα όμως η υπόθεση δεν είχε δημοσιοποιηθεί.

Η βάση δεδομένων είναι διαθέσιμη σε 18 εταιρείες κοινωνικών μέσων,

Το FacCentro κατήγγειλε ότι οι λογαριασμοί κοινωνικών δικτύων που διαφήμιζαν ανταγωνιστές του OnlyFans εντάχθηκαν στη διεθνή βάση δεδομένων GIFCT (Global Internet Forum to Counter Terrorism), όπου καταχωρούνται εικόνες που συνδέονται με τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Η βάση δεδομένων είναι διαθέσιμη σε 18 εταιρείες κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των YouTube, Twitter, Facebook και SnapChat. Αν μια εταιρεία εντάξει μια εικόνα στη μαύρη λίστα, οι υπόλοιπες εταιρείες ενημερώνονται ώστε να την κατεβάσουν.

Παραμένει άγνωστο ποια πλατφόρμα μπορεί να ενέδωσε στις πιέσεις ή τις δωροδοκίες του OnlyFans, σύμφωνα όμως με την καταγγελία οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς που πάγωσαν αφορούσαν το Instagram.

Σύμφωνα με το BBC, η Meta Platforms, στην οποία ανήκουν το Instagram και το Facebook, έχει δεχτεί κλήτευση για την παράδοση τυχόν εσωτερικών εγγράφων που αφορούν την υπόθεση. Η κλήτευση πάντως δεν αποτελεί από μόνη της ένδειξη ενοχής.

To OnlyFans δήλωσε ότι η αγωγή του FacCentro είναι αβάσιμη.