Πλησιάζετε την ωραιότερη δεκαετία της γυναίκας τα σαράντα. Καλό θα είναι πριν φτάσετε στο τελευταίο σκαλοπάτι να έχετε ήδη μπει σε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου ώστε να έχετε όλη την δεκαετία ένα λαμπερό και φρέσκο πρόσωπο. Ας δούμε όμως μερικά μικρά μυστικά που πρέπει να γίνουν καθημερινή συνήθεια για να σκορπάτε παντού την λάμψη σας.
Το ακαταμάχητο όπλο σας είναι η βιταμίνη C. Χρειάζεται καθημερινή χρήση πριν την κρέμα ημέρας και από νεαρή ηλικία. Έχει αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες ενώ κρατάει την επιδερμίδα σφριγηλή και νεανική.
Όσο περνάει η ηλικία το δέρμα γίνεται πιο παχύ και θαμπό ενώ φαίνονται πολύ πιο έντονα οι πόροι. Τα νεκρά κύτταρα όσο μεγαλώνουμε δεν απομακρύνονται γρήγορα έτσι η επιδερμίδα μας αποκτά μια όψη πιο γερασμένη. Η απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα μπορεί να καθαρίσει την επιδερμίδα σας και να διατηρήσει την νεανική της όψη. Με την απομάκρυνση των νέκρων κυττάρων βοηθάτε και τα άλλα προϊόντα να εισχωρήσουν καλύτερα στο δέρμα
Το καλύτερο αντιγηραντικό προϊόν είναι η αντηλιακή κρέμα. Αυτό δεν το ξεχνάμε ποτέ. Ο ήλιος είναι καταστροφικός από την παιδική ηλικία για το πρόσωπο μας και δεν ξεχνάμε ποτέ να βάζουμε κρέμα. Με δείκτη προστασίας πάνω από 30 κάθε πρωί και μην ξεχνάτε ποτέ λαιμό και ντεκολτέ.
Μια ενυδατική κρέμα από τα 20. Ποτέ μην ξεχνάτε καθημερινά να ενυδατώνετε το δέρμα σας για να μην αποκτήσει εκείνη την άτονη και θαμπή όψη.
Καλό είναι να επισκέπτεστε τον δερματολόγο σας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ωραία η ομορφιά αλλά θέλουμε και ένα δέρμα με υγεία για αυτό καλό είναι να τσεκάρουμε κάθε 2 χρόνια να μην υπάρχουν μελανώματα.
Τέλος μην ξεχνάτε το πλύσιμο του προσώπου. Καλό θα ήταν όπως και τα δόντια σας να το πλένετε 2-3 φορές την ημέρα για να απομακρύνονται το καυσαέριο, τα ίχνη μακιγιάζ και μικροσωματίδια που κάθονται επάνω. Θα γίνει πολύ πιο απαλό και πάντα θα είναι λαμπερό.