Σε κερδοφόρα τροχιά παρέμεινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2021 ο Όμιλος Σκλαβενίτη παρά τις μεγάλες προκλήσεις που είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει το οργανωμένο λιανεμπόριο από πέρυσι, με την αύξηση του ενεργειακού κόστους και τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που κοινοποίησε σήμερα, φαίνεται πως ο κύκλος εργασιών του πλέον έχει φθάσει στα επίπεδα των 4 δισ, ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στα 3,98 δισ. ευρώ, από 3,79 δισ. ευρώ το 2020. Τα EBITDA αυξήθηκαν σε 292,7 εκατ. ευρώ (από 261,4 εκατ. ευρώ το 2020) και τα προ φόρων κέρδη σε 92,5 εκατ. ευρώ (από 59 εκατ. ευρώ). Αντίθετα, τα κέρδη μετά τους φόρους μειώθηκαν στα 59,24 εκατ. ευρώ από 61,18 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

Η μητρική, Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης (ΕΥΣ), είδε τον κύκλο εργασιών της να αυξάνεται στα 3,3 δισ ευρώ από 3,15 δισ ευρώ το 2020. Επίσης, τα EBITDA ανήλθαν σε 251,2 εκατ. ευρώ, έναντι 224,9 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν στα 82,3 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά το καθαρό αποτέλεσμα, η μητρική είδε τα κέρδη της να μειώνονται στα 53,68 εκατ. ευρώ από 58,83 εκατ. ευρώ το 2020.

Νέες επενδύσεις

Σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης της εταιρείας, στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΥΣ για το υπόλοιπο του χρόνου και το 2023, προβλέπεται:

  • Η δημιουργία 3 νέων καταστημάτων στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη Μυτιλήνη και στη Γλυφάδα
  • Επενδύσεις για έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και εξοικονόμησης ενέργειας μέσω νέου εξοπλισμού στα καταστήματά της
  • Η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών, μέσω νέου Κέντρου Μαναβικής και Παρασκευαστηρίου Ετοίμων Φαγητών στην περιοχή της Αττικής
  • Η επέκταση του ηλεκτρονικού καταστήματος, το οποίο είναι διαθέσιμο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο εξαγορών. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα φέτος η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με τη ΣΕΠ Παπαδόπουλος στα Ιωάννινα για την απορρόφηση 9 καταστημάτων.

Διαβάστε ακόμη: