Η καλύτερη… πελάτισσα του Ολυμπιακού έχει γίνει η ΑΕΚ! Μετά το 3-0 της κανονικής διάρκειας στο φαληρικό γήπεδο, το 5-1 των πλέι οφ στο ΟΑΚΑ, οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν και στο αποψινό παιχνίδι με 2-0. Αν βάλουμε και τον τελικό του Κυπέλλου, που έγινε στην αρχή της σεζόν, η ομάδα του Μαρτίνς έχει 4 νίκες φέτος απέναντι στην ΑΕΚ. Το μοναδικό παιχνίδι που δεν κέρδισαν οι Πειραιώτες ήταν στις 16/12 στο ΟΑΚΑ για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1.

Ο Ολυμπιακός ήταν και απόψε κυρίαρχος και έφτασε σχετικά εύκπλα στη νίκη έχοντας για πρωταγωνιστή τον Μπρούμα που πέτυχε και τα δύο γκολ.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος στο παιχνίδι με τον Κώστα Φορτούνη. Στο 3’ ο διεθνής άσος βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ενωσης, σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Στο 11’ οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν με τον Μασούρα, μετά την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Παπασταθόπουλου στον Βασιλαντωνόπουλο.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Ερυθρόλευκοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Λόπες. Ο Φορτούνης ανέβηκε από δεξιά, έκανε το γύρισμα, η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Ισπανού και βγήκε κόρνερ. Ο διαιτητής περίμενε το VAR και μετά από λίγα δευτερόλεπτα έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μια φάση, που προκάλεσε την οργή του Φορτούνη και του «ερυθρόλευκου» πάγκου, που ζήτησαν πέναλτι στο χέρι του αριστερού μπακ-χαφ της Ενωσης.

Μετά το 20άλεπτο η ΑΕΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 24’ απείλησε τον Κρίστινσον. Ο Μάνταλος βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Ισλανδός πορτιέρε έπεσε και απέκρουσε σε κόρνερ. Ο αρχηγός της Ενωσης εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους, ο Σιμάνσκι έκανε τη σέντρα, ο Τσιγκρίνσκι πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο. Η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των Πειραιωτών.

Στο 37’ ο Πέδρο Μαρτίνς είδε για δεύτερη φορά να ακυρώνεται γκολ της ομάδας του στο αποψινό παιχνίδι.  Ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από δεξιά, ο Σεμέδο μπήκε στη φάση, προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μπουχαλάκη. Στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του διεθνή χαφ.

Ο Μπρούμα “χτύπησε” δύο φορές

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, μετά το λάθος του Ρέαμπτσιουκ, αλλά ο Παπασταθόπουλος έβαλε το κεφάλι του και απομάκρυνε την μπάλα. Στο 49’ ο Ελ Αραμπί έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του, μετά τη σέντρα του Μπρούμα από αριστερά, έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ με τον Πορτογάλο εξτρέμ. Ο Μασούρας έκανε την κάθετη πάσα στον Μαροκινό επιθετικό, αυτός γύρισε στον Μπρούμα και ο Ιβηρας με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 57’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0 με τον Ελ Αραμπί. Ο Τιάγκο Σίλβα έκανε την κάθετη πάσα στον Ανδρούτσο, αυτός πέταξε την μπάλα μπροστά του, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Ελ Αραμπί, αλλά ο Μαροκινός στην προσπάθειά του να σουτάρει, γλίστρησε και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει.

Στο 63’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Χολέμπας. Ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ, ο έμπειρος μπακ βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 74’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Μάτιε Βαλμπουενά. Ο Κρίστινσον έκανε το βολέ, ο Γάλλος μπήκε στη φάση, έβαλε την κόντρα στον Αθανασιάδη, που είχε βγει μακριά από την εστία του για να απομακρύνει, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία της Ενωσης, αλλά σταμάτησε στο δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα, η μπάλα στρώθηκε στον Τιάγκο Σίλβα, αυτός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Στο 90’ ο Μπρούμα βγήκε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη, αλλά δεν πλάσαρε. Προτίμησε να γυρίσει στον Ελ Αραμπί, αλλά η πάσα του δεν ήταν καλή.

Στο 90+2’ όμως δεν λάθεψε. Ο Μπρούμα πίεσε τον Νεντελτσεάρου, του έκλεψε την μπάλα, βρέθηκε απέναντι από τον κίπερ της Ενωσης, τον «εκτέλεσε» και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Σεμέδο (80′ Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολεμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46′ Εμβιλά), Τιάγκο Σίλβα, Φορτούνης (46′ Μπρούμα), Μασούρας (68′ Βαλμπουενά), Χασάν (46′ Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες (84′ Μιτάι), Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (70′ Σάκχοφ), Γαλανόπουλος (83′ Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Αλμπάνης (58′ Λιβάι Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (70′ Κρίστιτσιτς)

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.