Απολαυστικός, υπέροχος, ισοπεδωτικός! Όποιο κοσμητικό επίθετο κι αν χρησιμοποιήσεις για τον Ολυμπιακό θα είναι λίγο. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το υποτιθέμενο ντέρμπι, «ξεφτίλισε» την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με το εμφατικό 5-1 και ουσιαστικά σφράγισε την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος. Μεγάλη εμφάνιση από τους Ερυθρόλευκους, που έκαναν σμπαράλια την «κιτρινόμαυρη» άμυνα και σκόραραν τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και άλλο ένα στο δεύτερο.

Η εικόνα της ΑΕΚ, που γνώρισε μια από τις μεγαλύτερες εντός έδρας ήττες στην έδρα της, ήταν αποκαρδιωτική και το σκορ θα μπορούσε να πάρει αστρονομικές διαστάσεις αν ο Ολυμπιακός δεν έριχνε τον ρυθμό του στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Στο 14’ ο Μασούρας βγήκε από αριστερά, έκανε το γύρισμα στον Ελ Αραμπί, αλλά ο Αθανασιάδης έπεσε και μπλόκαρε.

Ο χορός των γκολ

Στο 17’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Μαντί Καμαρά. Ο Αφρικανός βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή, δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα κόντραρε στον Χνιντ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 1-0. Αυτό ήταν το 5ο γκολ που πετυχαίνει ο διεθνής χαφ σε 10 παιχνίδια απέναντι στην ΑΕΚ, με τον Καμαρά να… αφηνιάζει όποτε παίζει απέναντι στην Ένωση.

Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ σκόραρε με τον Τάνκοβιτς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Ο Μάνταλος έκανε το γύρισμα στον Σουηδό, αυτός έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά αμέσως ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και το γκολ ακυρώθηκε.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και στο 23’ ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 με τον Μασούρα.

Ο Χολέμπας σήκωσε το κεφάλι του, είδε την κίνηση του συμπαίκτη του, του έκανε την κάθετη πάσα, ο διεθνής μεσοεπιθετικός βγήκε απέναντι από τον Αθανασιάδη και με τρομερό σουτ «εκτέλεσε» τον τερματοφύλακα της Ενωσης, κάνοντας το 2-0 για τους Ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός στο 35’ τιμώρησε για τρίτη φορά την τραγική άμυνα της ΑΕΚ, με τον Ελ Αραμπί να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Χολέμπας σέντραρε από αριστερά, ο Λόπες με κεφαλιά προσπάθησε να γυρίσει στον Αθανασιάδη, αλλά ο Μαροκινός στράικερ με την εμπειρία του μπήκε στην πορεία της μπάλας και σαν σε προπόνηση «εκτέλεσε» τον τερματοφύλακα της Ενωσης.

Στο 41’ ο Μασούρας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Ο Ελ Αραμπί έστρωσε στον διεθνή εξτρέμ, αυτός σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μασούρας βρέθηκε ξανά σε θέση βολής και αυτή τη φορά δεν λάθεψε. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί του έκανε την κάθετη πάσα, ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού βγήκε απέναντι από τον Αθανασιάδη και με τρομερό σουτ έκανε το 4-0 για τους Πειραιώτες. Ο Μασούρας σκόραρε για δεύτερη φορά και έβαλε τη σφραγίδα του στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού.

Στο 51’ η Ενωση σκόραρε με τον Ολιβέιρα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε αμέσως από τον βοηθό για οφσάιντ. Ο Ιβηρας στράικερ όταν πήρε την μπάλα ήταν εκτεθειμένος, με το VAR να επιβεβαιώνει το οφσάιντ.

Φορτούνης και 5-0!

Στο 67’ η ΑΕΚ απείλησε με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ μετά την κεφαλιά του Ιρανού επιθετικού. Επτά λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με τον Φορτούνη. Ο ηγέτης των Πειραιωτών έκανε το 5-0 και έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα. Ο Χοσέ Χολέμπας κατέβασε ωραία την μπάλα, μετά τη βαθιά μπαλιά, έκανε την πάσα στον Φορτούνη, αυτός σούταρε, η μπάλα στον Νεντελτσιάρου και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ ήταν να μειώσει στο 5-1 στο 90’ με τον Ανσαριφάρντ. Ο Ολιβέιρα έβγαλε στον Ιρανό επιθετικός και αυτός από κοντά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Νταντσένκο, Σβάρνας, Χνίντ (64’ Νεντελτσεάρου), Κρίστισιτς, Σιμάνσκι (46’ Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία(78’ Μαχαίρας), Μάνταλος (64’ Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς(46’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μπα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Ανδρούτσος, Καμαρά (64’ Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Χολέμπας (76’ Ντρέγκερ), Μπρούμα (58’ Φορτούνης), Μασούρας (76’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (64’ Χασάν)

 

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.