Ολυμπία, 19 Οκτωβρίου 2024 – Ζητήματα που απασχολούν την Ευρώπη σήμερα, ανέλυσε ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Τσιόδρας, κατά την διάρκεια συζήτησης που είχε με την δημοσιογράφο της εφ. Πατρίς, Γιούλη Ηλιοπούλου, στο πλαίσιο του Olympia Forum V.

 

Ο κ. Τσιόδρας στάθηκε ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό, τη στέγαση, την πολιτική προστασία, την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και ιδιαίτερα την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα. «Είναι ζητήματα που επηρεάζουν τη ζωή των πολιτών, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας και σχολίασε πως «τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη είναι πάρα πολλά και πολύ σημαντικά». Αναφέρθηκε, δε, στην έκθεση Ντράγκι, η οποία, όπως είπε, «θέτει επί της ουσίας τα προβλήματα που απασχολούν την Ευρώπη και δείχνει ποιες πολιτικές χρειάζονται ώστε να μη μένει πίσω».

 

«Πιστεύω ότι όλα τα ζητήματα της Ευρώπης, που απασχολούν, μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί. Δεν είναι τυχαίο ότι χώρες που βρίσκονται στην περιφέρεια της Ευρώπης θέλουν να γίνουν μέλη. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς εμείς στην Ελλάδα θα ενισχύσουμε τη δική μας ανταγωνιστικότητα σε επίπεδο Ευρώπης και εδώ χρειάζονται πολλά. Πρέπει να προχωρήσουμε τα επόμενα χρόνια σε κοινή στρατηγική για να ενισχύσουμε την κοινή άμυνα πάντα σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ. Το πρώτο πράγμα που κουβεντιάσαμε στη σύνοδο κορυφής είναι η κοινή ευρωπαϊκή άμυνα και πώς μπορούμε να την ενισχύσουμε και να προχωρήσουμε μαζί», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

 

Το Olympia Forum V συνδιοργανώνεται από την εφ. «Πατρίς» και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

***

Για να παρακολουθήσετε live όλες τις συζητήσεις που θα λάβουν χώρα σήμερα στις αίθουσες Δάφνη και Αρετούσα ακολουθήστε τα παρακάτω links:

 

Day 2 – Αίθουσα Δάφνη (08.45 – 18.00)

 

Day 2 – Αίθουσα Αρετούσα (09.15 – 17.30)

 

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, Ευρωβουλευτής, μιλάει κατά τη διάρκεια του 5ου Olympia Forum, στην Αρχαία Ολυμπία, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024. Το 5ο Olympia Forum, διεξάγεται στην Αρχαία Ολυμπία, από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/OLYMPIA FORUM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

H Γιούλη Ηλιοπούλου, Δημοσιογράφος Εφ. Πατρίς , μιλάει κατά τη διάρκεια του 5ου Olympia Forum, στην Αρχαία Ολυμπία, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024. Το 5ο Olympia Forum, διεξάγεται στην Αρχαία Ολυμπία, από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024.

Διοργάνωση

ΠΑΤΡΙΣ

DELPHI ECONOMIC FORUM

 

Συνδιοργάνωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΕΝΠΕ

ΚΕΔΕ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

Όλοι οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές, το πρόγραμμα του Φόρουμ και περισσότερες πληροφορίες στο https://olympiaforum.gr/

18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2024, Αρχαία Ολυμπία

Διαβάστε ακόμη: