Το καλύτερο το φύλαγαν για το τέλος Ολυμπιακός και Βόλος. Η ιστορία του ματς γράφτηκε από το 85’ μέχρι το φινάλε διάστημα στο οποίο σημειώθηκαν και τα τρία γκολ της αναμέτρησης!

Ο Ολυμπιακός τελικά ήταν ο νικητής και γι αυτό φρόντισε ο Ματιέ Βαλπουενά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Προηγουμένως ο Φαν Φέερτ είχε ισοφαρίσει (88′) το πέναλτι – γκολ του Ελ Αραμπί (85′). Πρωταγωνιστής στα ερυθρόλευκα γκολ ο Ρέαμπτσιουκ, ο Βατσλίκ απέκρουσε πέναλτι του Φαν Βέερτ στο 0-0, ενώ οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν και δύο δοκάρια με Εμβιλά και Λόπες.

Ο Μαρτίνς αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο Αραμπί, Μαντί Καμαρά, Μασούρα και υποχρεωτικά τον τραυματία Παπασταθόπουλο. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν στο 3′ με την εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη και στο 4′ με το άστοχο σουτ του Ρόνι Λόπες από κοντά, ώσπου στο 9′ ο Βατσλίκ ανέτρεψε τον Ρεγκατέν. Ο Μαροκινός είχε κινηθεί στην πλάτη του Σισέ, ενώ ο Λαλά δεν πρόλαβε να τον «πιάσει» για να του κλέψει τη μπάλα. Στο 10′ ο Βατσλίκ έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε το πέναλτι του Φαν Βέερτ, ενώ η κεφαλιά του Ολλανδού που πήρε το ριμπάουντ πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση 20 λεπτών, ο Μαρτίνς πέρασε αριστερά τον Ρόνι Λόπες και δεξιά τον Ροντρίγκες. Στο 18′ ο πρώτος εκτέλεσε φάουλ, ο Εμβιλά έκανε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και ακολούθως στο σώμα του Κλέιμαν. Δύο λεπτά μετά οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν νέα σπουδαία ευκαιρία, όταν το σουτ του Λόπες έξω από την περιοχή χτύπησε στο δεξί δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Ο Αγκιμπού Καμαρά σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, αυτή τη φορά έκανε εύκολα λάθη. Ρόνι Λόπες και Ροντρίγκες προσπάθησαν να προκαλέσουν ρήγματα στην άμυνα του Βόλου, όπως στο 37′ όταν ο Πουρίτα με σπουδαίο τάκλιν έκοψε την πάσα του Γκάρι για τον Λόπες, που θα έβγαινε απέναντι από τον Κλέιμαν.

Το 45λεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να έχει 55% ποσοστό κατοχής μπάλας, δύο δοκάρια και επτά τελικές, τη στιγμή που ο Βόλος είχε φτάσει τις πέντε τελικές.

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Μαντί μπήκε στη θέση του Αγκιμπού, ο Μασούρας αντικατέστησε τον Ροντρίγκες και ο Ανδρούτσος τον Λαλά. Ο Μασούρας πήγε στο αριστερό φτερό, ο Λόπες στο δεξί και ο Μαντί πήρε θέση πίσω από τον Τικίνιο.

Τα λεπτά περνούσαν και παρά τις αλλαγές ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να παράξει τελική άξια αναφοράς. Στο 56′ ο Φαν Βέερτ σκόραρε από αντικανονική θέση και καταλογίστηκε οφσάιντ, ενώ στο 60′ μπήκε ο Βαλμπουενά αντί του Λόπες μήπως και παρουσιάσουν διαφορετικό πρόσωπο οι γηπεδούχοι. Στο 70ό λεπτό η κεφαλιά του Τικίνιο έφυγε εκτός εστίας, την ίδια ώρα που ο Βόλος αμυνόταν σωστά, είχε κυρίως στο μυαλό του πώς θα κλείσει τους χώρους, αλλά όταν του δινόταν η ευκαιρία δεν δίσταζε να βγει μπροστά για να «χτυπήσει» στην κόντρα.

Στο 71′ μπήκε στον αγώνα ο Αραμπί αντί του Εμβιλά και η διάταξη του Ολυμπιακού διαμορφώθηκε σε 4-4-2, με τον Μασούρα αριστερά και τον Βαλμπουενά δεξιά. Μέχρι το 80′ οι γηπεδούχοι απλώς είχαν τη μπάλα. Την κυκλοφορούσαν σε αργό τέμπο και δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Κλέιμαν. Στο 80′ ο Ρέαμπτσιουκ ανατράπηκε από τον Ρομέρο και ο Κουτσιαύτης καταλόγισε πέναλτι. Η εκτέλεση από τον Αραμπί καθυστέρησε, καθώς οι φιλοξενούμενοι υποστήριξαν προς τον ρέφερι ότι χτυπήθηκε ένα μέλος του πάγκου τους. Στο 85′ ο Αραμπί σκόραρε από την άσπρη βούλα και έγραψε το 1-0.

Ο Βόλος τρία λεπτά αργότερα κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Φαν Βέερτ. Ο Ρομέρο έκανε σουτ έξω από την περιοχή, κόντραρε στον Μπα, στρώθηκε στον Ολλανδό φορ του Βόλου, ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Οκτώ λεπτά καθυστερήσεων έδειξε ο 4ος Αλέξανδρος Τσακαλίδης και στο 90′ ο Ρέαμπτσιουκ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση η οποία ήταν αριστοτεχνική. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 2-1. Μια νίκη που ήρθε με πολύ άγχος για τον Ολυμπιακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά (46’Ανδρούτσος), Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Μπουχαλάκης, Εμβιλά (71′ Αραμπί) – Α. Καμαρά (46′ Μ. Καμαρά), Γκάρι Ροντρίγκες (46′ Μασούρας), Λόπες (60′ Βαλμπουενά) – Τικίνιο.

ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν – Πουρίτα (59′ Γκιουλέν), Ρινέρ, Ρομέρο, Φεράρι – Σοάρες (66′ λ. τρ. Τσοκάνης) – Ρεγκατέν, Μπαρτόλο, Ορός (74′ Νίνης) – Φαν Φέερτ, Ροσέρο (75′ Βοϊτκόφσκι).