Πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν στον Πέδρο Μαρτίνς λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τη Νέφτσι Μπακού. Ο Πορτογάλος κόουτς αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του αφού «έχασε» τρεις από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του.

Πιο συγκεκριμένα ο Ελ Αραμπί έμεινε εκτός αγώνα, καθώς στον τελευταίο έλεγχο που έγινε βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ήδη μπήκε σε καραντίνα, ενώ υπήρξε και σχετική ενημέρωση προς την UEFA.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, έμεινε εκτός από τον αγώνα με τη Νέφτσι λόγω επαφής που είχε με τον Ελ Αραμπί. Επί της ουσίας η απομόνωσή του γίνεται για προληπτικούς λόγους, με αποτέλεσμα ο έμπειρος στόπερ να μην μπορεί να θέσει εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του και να μείνει εκτός αποστολής.

Εκτός αγώνα με τους Αζέρους και ο Γιαν Εμβιλά, ο οποίος μάλιστα, βγήκε και από τη λίστα των Ερυθρόλευκων για τα παιχνίδια με την ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν. Ο Γάλλος έχει μυϊκό πρόβλημα και αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για περίπου δέκα ημέρας. Επειδή, λοιπόν, θα χάσει και τα δύο παιχνίδια, τη θέση του στη λίστα πήρε ο Πάπε Αμπού Σισέ. Ενώ εκτός λίστας έμεινε και ο Τικίνιο Σοάρες, ο οποίος επίσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και λόγω τιμωρίας και λόγω τραυματισμού (αναμένεται να γυρίσει στα τέλη Αυγούστου) και τη θέση του πήρε ο Αλγκασίμ Μπα.