Οι μεταγραφές από το «πάνω ράφι» είναι στις επιδιώξεις του Ολυμπιακού. Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία του Βαγγέλη Μαρινάκη από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας. Έτσι μετά την απόκτηση του Τόμας Βάτσλικ οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται για την αγορά ενός εξτρέμ.

Ο Τσέχος τερματοφύλακας αναμένεται σήμερα το μεσημέρι (στις 14:45) στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αύριο θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές / εργομετρικές εξετάσεις, προτού υπογράψει το συμβόλαιό του (για 2+1 χρόνια) με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ.

Ο διεθνής άσος θωρακίζει την εστία του Ολυμπιακού, με τον Ζοσέ Σα να ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Αγγλία για λογαριασμό της Γουλβς.

Όπως προαναφέραμε, επόμενος στόχος των πρωταθλητών Ελλάδας είναι η ενίσχυση στη θέση του εξτρέμ. Ψηλά στη σχετική λίστα αυτή τη στιγμή είναι ο Ρόνι Λόπες της Σεβίλλης.

Οι Πειραιώτες, δεν εγκαταλείπουν την υπόθεση και, μάλιστα, δείχνουν πως κάνουν αποφασιστικά βήματα και ασκούν πίεση στη Σεβίλλη για την απόκτηση του Πορτογάλου άσου, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο με την ισπανική ομάδα.

«Αγκάθι» αποτελούν οι ετήσιες απολαβές του παίκτη που αγγίζουν τα 2,7 εκατ. ευρώ και αναζητείται η φόρμουλα με την οποία θα μπορούσε να προχωρήσει η υπόθεση και να έρθει, έστω και ως δανεικός ο 25χρονος φορ στους Πειραιώτες.

Βέβαια, σημαντικό δέλεαρ για τον Λόπες μπορεί να αποτελέσει η ενδεχόμενη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League της επόμενης σεζόν, ώστε να μπορέσει να ανεβάσει τις μετοχές του και γιατί όχι να προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιας άλλης μεγαλύτερης ομάδας.