Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της τύχης του ντέρμπι, από την Επιτροπή Εφέσεων με την έδρα να δίνει προθεσμία για υπομνήματα ως το μεσημέρι της Δευτέρας (12:00).

Τι σημαίνει αυτό; Πως ουσιαστικά απόφαση μπορούμε να έχουμε από το βράδυ της Δευτέρας και πέρα. Άρα λοιπόν σε πρώτη ανάγνωση; Το Ολυμπιακός–ΠΑΟΚ (19:30) της Κυριακής θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο στις κερκίδες.

Ότι ακριβώς προβλέπει δηλαδή ο Πειθαρχικός Κώδικας (άρθρο 24 παρ.1) για υποθέσεις που δεν έχουν τελεσιδικήσει (όπως θεωρητικά συμβαίνει έπειτα από την εκδίκαση της Έφεσης). Δικαιώθηκε λοιπόν ο Ολυμπιακός και η απόφαση του να εκδώσει εισιτήρια για το ματς της Κυριακής.

Και όπως όλα δείχνουν πάμε για ένα ακόμη sold out στο «Καραϊσκάκης» έπειτα από εκείνα με τον Παναθηναϊκό και τη Γουέστ Χαμ.

Η θέση του Ολυμπιακού

Θυμίζουμε ότι ο  Ολυμπιακός ζητά να “πέσει” η ποινή του μηδενισμού και της αφαίρεσης ενός βαθμού η οποία του επιβλήθηκε από το αρμόδιο όργανο της Super League.

Οι Πειραιώτες δεν θεωρούν ότι υπάρχει υπαιτιότητα ως προς την διακοπή του αγώνα και ζητούν να εξαφανιστεί η τιμωρία τους, ενώ παρουσίασαν και έγγραφο από το ιδιωτικό θεραπευτήριο που νοσηλεύτηκε ο Χουάνκαρ το βράδυ του αγώνα, σύμφωνα με το οποίο ο Ισπανός αμυντικός όχι μόνο παρουσίασε διαφορετικά αποτελέσματα (θεαματικά βελτιωμένα σε διάστημα μιας ώρας) στις ειδικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, ενώ αναφέρεται πως ο αθλητής κινούνταν ελεύθερα χωρίς τη βοήθεια κάποιου.

Ο Ολυμπιακός θεωρεί απαράδεκτο να τιμωρηθεί για την διακοπή αφού ο παίκτης δεν τραυματίστηκε από την κροτίδα, η οποία όπως υποστηρίζουν οι “ερυθρόλευκοι” έσκασε αρκετά μέτρα μακριά από τον Χουάνκαρ.

Επετράπη η παρέμβαση του ΠΑΟ

Το δικαστήριο της ΕΠΟ είναι τριμελές με πρόεδρο τον κ. Μελισσινό. Ο Ολυμπιακός ζήτησε να μην μπορεί να παρέμβει στην υπόθεση ο Παναθηναϊκός αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από τους δικαστές.

Διαβάστε ακόμη: