Ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε κέφια και με δύο γκολ που πέτυχε οδήγησε τον Ολυμπιακό σε νίκη με 3-1 επί του Παναιτωλικού.

Ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι επέστρεψε… ορεξάτος από το Κόπα Άφρικα έστειλε το τόπι στα δίχτυα δύο φορές (4’, 73’) και έδειξε ότι στον Πέδρο Μαρτίνς ότι μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση στα «φτερά» της επίθεσης.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι και στο πρώτο πεντάλεπτο πέτυχαν δύο γκολ, με τους Βαλμπουενά (1’) και Γκάρι Ροντρίγκες (4’), με τον Αφρικανό να σκοράρει ξανά στο δεύτερο ημίχρονο και να σφραγίζει το τρίποντο για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Σε ένα ματς που είχε πολύ σκληρά μαρκαρίσματα από τους φιλοξενούμενους, που ξεπέρασαν πολλές φορές τα όρια. Ένα από αυτά μάλιστα προκάλεσε τον τραυματισμό του Κένι Λαλά, που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 35′.

Γκολ από τα… αποδυτήρια

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις 55 δευτερόλεπτα, μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Λαλά έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, ο Ανέστης απέκρουσε, αλλά ο Βαλμπουενά βρέθηκε στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0. Πριν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο μάλιστα οι Πειραιώτες έκαναν το 2-0, με τον Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Αγκιμπού βρήκε χώρο και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ανέστης απέκρουσε, αλλά η μπάλα έφτασε στον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός χωρίς να το σκεφτεί, σούταρε, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στρώθηκε στον Γκάρι, ο οποίος με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Μείωσε ο Μόρσεϊ

Μετά τα δύο γρήγορα γκολ, ο Παναιτωλικός ανασυντάχθηκε και απείλησε δύο φορές με τον Νίκο Βέργο. Στο 8’ και στο 22’. Στην πρώτη περίπτωση η κεφαλιά του χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βατσλίκ και έφυγε άουτ και στη δεύτερη ο Τσέχος πορτιέρο έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά που έκανε ο στράικερ του Παναιτωλικού.

Στο 28’ τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με τον Μόρσεϊ. Ο άσος της ομάδας του Αγρινίου πήρε την μπάλα μετά την κεφαλιά του Ρέαμπτσιουκ, ελίχθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και με σουτ από πλάγια θέση νίκησε τον Βατσλίκ.

Μετά το γκολ του Παναιτωλικού ο Μαρτίνς αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Λαλά τραυματίστηκε σε μαρκάρισμα του Περέιρα. Ο Ανδρούτσος στο 35’ πήρε τη θέση του Γάλλου μπακ και στο 43’ παραλίγο να καταγράψει τη δεύτερη ασίστ του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ανδρούτσος έκανε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Βαλμπουενά πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Αναστασίου έκανε αλλαγή σέντερ φορ, με τον Καρέλη να παίρνει τη θέση του Βέργου. Το πρώτο 15άλεπτο κύλησε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον Ολυμπιακό στο 60’ να αγγίζει το 3-1 με τον Ελ Αραμπί. Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μαροκινός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ανέστης έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε με υπερένταση. Δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, με τους Μασούρα και Τικίνιο αντί των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Ο Γκάρι “χτύπησε” και δεύτερη φορά

Στο 65’ και στο 71’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τους Εμβιλά και Μασούρα, αλλά στην πρώτη περίπτωση η μπάλα έφυγε δίπλα από δεξί κάθετο δοκάρι του Ανέστη και στη δεύτερη πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Ό,τι δεν κατάφεραν οι συμπαίκτες του το έκανε ο Γκάρι Ροντρίγκες στο 73′. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι έκλεψε από τον Βργκοτς, μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη για το 3-1, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τους Ερυθρόλευκους να ελέγχουν το ματς και να φτάσουν στο τρίποντο. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στον αγώνα τους Κίτσο και Φατινγκά αντί των Ρέαμπτσιουκ και Γκάρι Ροντρίγκες, με τον Γάλλο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τη φανέλα των πρωταθλητών.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά (35’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρεάμπτσιουκ (89’ Κίτσος) – Εμβιλά, Μπουχαλάκης – Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά (63’ Μασούρας), Ροντρίγκες (89’ Φαντινγκά)- Ελ Αραμπί (63’ Τικίνιο)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης – Περέιρα (62’ Αποστολάκης), Αντούνες, Βργκοτς, Λούι – Φλόρες, Τσιγγάρας (74’ Μπαρμπόσα) και Μάρτενσον (80’ Λάρσον) – Μόρσεϊ, Ντουάρτε (74’ Χ. Μπελεβώνης) και Βέργος (46’ Καρέλης).