Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει στο πέμπτο του φιλικό παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ήταν κουρασμένοι από την προετοιμασία, είχαν χαμηλό τέμπο σε όλο σχεδόν το παιχνίδι και έμειναν στο 1-1 με την Ούφα.

Ο Ολυμπιακός αύριο (3/7) στις 17:00 θα δώσει το τελευταίο του φιλικό στην Αυστρία απέναντι στην Κραϊόβα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Το προβάδισμα των Ρώσων

Στο 15’ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απειλήσει με τον Καμαρά, αλλά το σουτ που έκανε ο Αφρικανός σταμάτησε στα σώματα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τζολάκης μπλόκαρε το σουτ του Σαπλίνοβ. Ο,τι δεν κατάφερε στο 17’ το έκανε στο 21’ ο μεσοεπιθετικός της Ούφα.

Ο Αλίεβ έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Τζολάκη και ο άσος της ρώσικης ομάδας με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0 για την Ούφα.

Άνοιξε λογαριασμό ο Μασούρας

Μετά το γκολ του Σαπλίνοβ, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 29’ απείλησε με τον Μπουχαλάκη. Ο διεθνής μέσος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έξω από την μεγάλη περιοχή της Ούφα, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπέλενοβ. Εννιά λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 με τον Μασούρα. Ο Τσούμιτς έδωσε στον Ελ Αραμπί, αυτός έκανε την πάσα στον Μασούρα και ο διεθνής μεσοεπιθετικός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, φέρνοντας στα ίσια το παιχνίδι.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, ο ρυθμός του παιχνιδιού ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός και οι ευκαιρίες ελάχιστες.

Στο 55’ ο Καμίλοφ μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη. Πέντε λεπτά αργότερα ο Νίκολα Τσούμιτς βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, αλλά ο Μπέλενοβ μπλόκαρε. Στο 61’ ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δεύτερη αλλαγή, βάζοντας τον Βρουσάι στη θέση του Τσούμιτς, ενώ στο 72’ πέρασε στο ματς τον Καλογερόπουλο αντί του Αποστολόπουλου.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου. Στο 88’ ο Ολυμπιακός, πάντως, θα μπορούσε να είχε σκοράρει για δεύτερη φορά, όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Τιάγκο Σίλβα, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλος (72’ Καλογερόπουλος), Πέπε (46’ Σίλβα), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Τσούμιτς (61’ Βρουσάι), Ελ Αραμπί

Ούφα (Αλεξέι Στουκάλοφ): Μπελένοφ, Αλίεφ, Ζουράβλεφ, Γιόκιτς, Μίλετιτς, Πίλεφ, Σαπλίνοφ, Ιβάνοφ, Μρίζλιακ, Καμίλοφ, Μπάουερ.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν Φιτσένσκο, Κροτόφ, Μπολούμπεφ και Μπιζόζα