Αυτός είναι ο Ολυμπιακός! Ο κόσμος έδωσε το σύνθημα πριν την έναρξη του παιχνιδιού με το εντυπωσιακό κορεό που δημιούργησε και οι «πολεμιστές» του Ντιέγκο Μαρτίνεθ «έλιωσαν» τους παίκτες της Γουέστ Χαμ. Το καλύτερο φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να «πατάνε» την κάτοχο του Europa Conference League στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» και να πανηγυρίζουν μια τεράστια νίκη (2-1), για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Μεγάλο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που ήταν πραγματικά απολαυστικός και θα μπορούσε να είχε σκοράρει ακόμα περισσότερα γκολ. Σπουδαία εμφάνιση από τον Κώστα Φορτούνη, που έβαλε γκολάρα στο 33’ και άνοιξε τον δρόμο για το τρίποντο. Το 2-0 έκανε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ροντινέι, με την Γουέστ Χαμ να πολύ δύσκολες στιγμές στο φαληρικό γήπεδο και να γλιτώνει το 3-0 τουλάχιστον δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο.  Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν, σε μια ανύποπτη φάση, στο 87’ με τον Πακετά.

Μια σπουδαία ευρωπαϊκή νίκη για τον Ολυμπιακό, που έφτασε τους 4 βαθμούς και έκανε καθοριστικό βήμα για την 3η θέση του ομίλου, ενώ παράλληλα ξαναμπήκε στο κόλπο για την πρόκριση, αφού οι Γουέστ Χαμ και Φράιμπουργκ που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις έχουν από 6 πόντους. Τελευταία η Μπάτσα Τόπολα με 1 βαθμό.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός στο πρώτο ημίχρονο. Με ασφυκτική πίεση, πολύ καλές τοποθετήσεις στην άμυνα και εξαιρετικές ενέργειες στην επίθεση. Με τον κόσμο να δίνει το σύνθημα και τους ερυθρόλευκους ποδοσφαιριστές να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 2ο λεπτό ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά η Γουέστ Χαμ απάντησε με σουτ του Μπενραμά, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Στο 9ο λεπτό ήταν σειρά του Αλεξανδρόπουλου να δοκιμάσει το πόδι του. Ο νεαρός άσος των Πειραιωτών βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά ο Αρεολά μπλόκαρε. Ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά και αυτό δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στους φιλοξενούμενους.

Στο 18’ ο Ροντινέι ανέβηκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα-σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Εξι λεπτά αργότερα ο Ποντένσε ελίχθηκε μέσα στην περιοχή της Γουέστ Χαμ, είδε τον Μαντί Καμαρά να βρίσκεται στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε το γύρισμα, αλλά ο Αφρικανός μέσος κόπηκε την τελευταία στιγμή πριν σουτάρει. Ο,τι δεν κατάφερε στο 26’ το έκανε στο 29’, αλλά η μπάλα κόντραρε και ο Αρεολά μπλόκαρε.

Γκολάρα από τον Φορτούνη!

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την Γουέστ Χαμ και στο 33’ αποδόθηκε δικαιοσύνη, με τον Φορτούνη να πετυχαίνει μια απίθανη γκολάρα για το 1-0! Ο αρχηγός των Πειραιωτών απέφυγε όποιον βρέθηκε μπροστά του και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αρεολά, βάζοντας… φωτιά στο Καραϊσκάκη. Μια ασύλληπτη γκολάρα, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να αποθεώνουν τον διεθνή άσο, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του.

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να είναι κυρίαρχοι και στο 45+2’ έκαναν το 2-0 με τον Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος μπακ ανέβηκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Ογκμπόνα προσπάθησε να διώξει, αλλά έβαλε λάθος το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με την Γουέστ Χαμ να απειλεί στο 48’ και στο 54’, αλλά και τις δύο φορές η μπάλα έφυγε άουτ.  Στην πρώτη περίπτωση μετά την εκτέλεση φάουλ του Γουόρντ Πράους και στη δεύτερη μετά το σουτ του Ινγκς. Ο Ολυμπιακός απάντησε ένα λεπτό αργότερα με τους Ελ Κααμπί και Ποντένσε.

Ο Αφρικανός έκλεψε, έδωσε στον Πορτογάλο, αυτός βρέθηκε τετ α τετ με τον Αρεολά, αλλά ήταν πολύ πλάγια και αναγκάστηκε να το κάνει το γύρισμα, αλλά δεν κατάφερε να βρει συμπαίκτη του. Στο 58′ ο Μόγιες έκανε τριπλή αλλαγή, βάζοντας τους Πακετά, Αντόνιο και Μπόουεν, αντί των Φορνάλς, Μπενραχμά και Ινγκς. Δύο λεπτά αργότερα ο Πορόζο βρέθηκε στην περιοχή της Γουέστ Χαμ και πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Αρεολά μπλόκαρε.

Οι αλλαγές του Μόγιες δεν άλλαξαν την εικόνα της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό στο 71’ να φτάνει πολύ κοντά στο 3-0. Ο Αλεξανδρόπουλος βρήκε χώρο και σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Αρεολά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο ματς και ήταν αναγκαστική, καθώς ο Ροντινέι δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ο Βραζιλιάνος πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρο, αφήνοντας τη θέση του στον Κίνι.

Στο 79’ ο Αλεξανδρόπουλος έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ. Οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο νεαρός μέσος ελίχθηκε, απέφυγε τον αντίπαλό του και σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, αλλά ο Αρεολά είχε κλείσει τη γωνία του απέκρουσε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πορόζο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Μείωσε ο Πακετά

Στο 87’ η Γουέστ Χαμ, που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά τον Πασχαλάκη, μείωσε σε 2-1 με τον Πακετά. Μετά την απομάκρυνση του Κίνι, η μπάλα στρώθηκε στον Βραζιλιάνο και αυτός με σουτ νίκησε τον πορτιέρο του Ολυμπιακού.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φορτούνης άγγιξε το 3-1, αλλά το σουτ που έκανε από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε άουτ. Στο 90+4’ ο Μαρτίνεθ έκανε διπλή αλλαγή, με τους Σκάρπα και Γιόβετιτς αντί των Ελ Κααμπί και Φορτούνη. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να κρατάει το 2-1 και να παίρνει μια σπουδαία νίκη!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρέτσος, Πορόσο, Ροντινέι (74΄ Κίνι), Καμαρά, Έσε, Αλεξανδρόπουλος (85΄ Μασούρας), Ποντένσε (85΄ Σολμπάκεν), Φορτούνης (90+5΄ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (90+5΄ Σκάρπα)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Ντέιβιντ Μόγιες): Αρεολά, Κέρερ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον, Σόουτσεκ, Γουόρντ-Πράουζ (72΄ Άλβαρες), Φορνάλς (58΄ Πακετά), Κούντους (73΄ Κορνέ), Μπενραχμά (58΄ Μπόουεν), Ινγκς (58΄Αντόνιο)

Διαβάστε ακόμη: