Δεν άξιζε να χάσει ο Ολυμπιακός από την Άιντραχτ! Το αποτέλεσμα ήταν ένα σκληρό μάθημα για τους «ερυθρόλευκους» που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες που δεν μετουσίωσαν όμως σε γκολ πέρα από μία φορά και στο τέλος ένα λάθος του Μπα έδωσε την ευκαιρία στη γερμανική ομάδα να σκοράρει και να φύγει νικήτρια με 2-1 από το Καραϊσκάκης.

Ένα αποτέλεσμα που αδικεί την προσπάθεια των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να μένει στη δεύτερη θέση με 6 βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ η Άιντραχτ έφτασε τους 10 και βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου.

Ιστορικό γκολ του Ελ Αραμπί

Αρκετά αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο δεν έγινε κάποια καλή φάση, αλλά μόνο μια απόπειρα των φιλοξενούμενων να απειλήσουν μέσω στατικής φάσης. Σε εκείνο το σημείο ανέβηκαν απότομα οι στροφές. Ο Ολυμπιακός στην πρώτη του επικίνδυνη επίσκεψη, κατάφερε να πετύχει γκολ, το οποίο, μάλιστα, ήταν ιστορικό. Όλα τα λεφτά ήταν η κίνηση του Ονιεκούρου, ο οποίος όργωσε την αριστερή πλευρά προτού σερβίρει στον Ελ Αραμπί (12’), ο οποίος εκτέλεσε σχεδόν από τη μικρή περιοχή.

Η χαρά των Πειραιωτών δεν κράτησε πολύ, καθώς… έμειναν στο γκολ, δεν έδειξαν συγκέντρωση στο 17’, όταν ο Μπορέ έβγαλε μπαλιά-τρύπα στον Καμάντα, ο οποίος βρέθηκε φάτσα με τον Βατσλίκ και τον πλάσαρε. Μέχρι την ανάπαυλα δεν άλλαξε κάτι, παρότι οι Πειραιώτες βρήκαν δύο μεγάλες ευκαιρίες. Αφού, πρώτα, δεν αποβλήθηκε ο Μπάρκοκ για το σκληρό φάουλ στον Ρέαμπτσουκ.

Έπειτα από μια αντεπίθεση, η οποία ξεκίνησε ξανά από τον Ονιεκούρου, ο Ελ Αραμπί έβγαλε κάθετη για τον Μασούρα, ο οποίος νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Τραπ στο 36’. Αυτή ήταν τεράστια ευκαιρία. Λίγο μετά, ο Ρέαμπτσουκ τροφοδότησε τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, αλλά πάνω στον Γερμανό τερματοφύλακα. Το 1-1 της ανάπαυλας δεν αποτύπωσε δίκαια την εικόνα του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό στο 57’ να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Ονιεκούρου. Ο Ελ Αραμπί έκανε την πάσα στον Αφρικανό, αυτός σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Μετά τη φάση του Ονιεκούρου, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τους παίκτες της Άιντραχτ να έχουν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Κέβιν Τραπ. Στο 69’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Λίντστρομ, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στο 58’ στη θέση του Λάμερς. Ο άσος της γερμανικής ομάδας έπιασε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Βατσλίκ ήταν σε εγρήγορση και απέκρουσε εντυπωσιακά.

Δύο λεπτά αργότερα ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή. Ο Πορτογάλος έβαλε στο παιχνίδι τον Βαλμπουενά και έβγαλε τον Ονιεκούρου. Στο 74’ οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Τραπ μπλόκαρε την κεφαλιά που έκανε ο Ελ Αραμπί, μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Ματιέ Βαλμπουενά. Στο 83’ ο Μαρτίνς έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Τικίνιο και Ρόνι Λόπες στις θέσεις των Ελ Αραμπί και Μασούρα.

Τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Τικίνιο, μετά τη σέντρα του Μαντί Καμαρά από δεξιά, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στο 89’ ο Μαρτίνς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Κούντε να παίρνει τη θέση του Μαντί.

Από επιθετικό φάουλ το 1-2

Στο 91’, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Άιντραχτ έκανε το 2-1 με τον Χόγκε. Σε μια φάση που ξεκινάει από επιθετικό φάουλ στον Λαλά, οι Γερμανοί βγήκαν στην κόντρα, ο Λίντστρομ έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Μπα δεν κατάφερε να διώξει και ο Χόγκε έκανε το 2-1.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (89′ Κούντε), Μασούρας (83′ Ρόνι Λόπες), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (71′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (83′ Τικίνιο).

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Χασέμπε, Εντικά, Τσάντλερ, Σο (82′ Ιλσάνκερ), Γιάκιτς (78′ Ρόντε), Μπάρκοκ (58′ Τουρέ), Καμάντα, Μπορέ (78′ Χάουγκε), Λάμερς (58′ Λίντστορμ).