Ο Ολυμπιακός πήγε στη Γερμανία, για να αντιμετωπίσει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ήξερε πως με δύο αποτελέσματα θα μπορούσε να τελειώσει τον πρώτο γύρο όντας πρώτος. Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, καθώς οι ερυθρόλευκοι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων στη συνολική εικόνα του ματς με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 3-1.

Κατά κύριο λόγο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πλήρωσε τη σύγχυση στην αμυντική της λειτουργία. Τα κενά ήταν πολλά, ενώ σε κανένα σημείο του αγώνα ο Πορτογάλος τεχνικός δε βρήκε απάντηση στο μεγαλύτερο πρόβλημα που άκουγε στ’ όνομα, Φίλιπ Κόστιτς. Πλέον ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 6 βαθμός, ενώ η Άιντραχτ είναι πρώτη με 7 και κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά στο πρώτο τέταρτο, που είχε μικρές αποστάσεις στις γραμμές του, κάτι που τον βοηθούσε στο pressing αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Αγκιμπού συχνά-πυκνά έκλεινε προς τον άξονα για να βοηθήσει, είτε παίρνοντας μπάλες είτε βοηθώντας στο μαρκάρισμα και οι «ερυθρόλευκοι» αποκτούσαν υπεροπλία. Σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων ήρθε και η πρώτη φάση για κάθε ομάδα, αφού στο 12’ ο Ελ Αραμπί δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση και ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Καμάντα είχε ίδια κατάληξη. Από το 15λεπτο και μετά, οι γηπεδούχοι άρχισαν να κρατάνε την κατοχή, να πιέζουν και να παίζουν σε υψηλό τέμπο, απειλώντας την εστία του Βατσλίκ, ο οποίος έκανε απίθανη επέμβαση για να κρατήσει το 0-0 σε εξ επαφής κεφαλιά του Μπορέ.

Λίγο αργότερα, ο Σισέ γλίστρησε και έπεσε, ανατρέποντας τον Μπορέ και ο διαιτητής έδειξε σωστά την άσπρη βούλα, απ’ όπου ο ίδιος παίκτης άνοιξε το σκορ (26’) για την Άιντραχτ. Το λάθος του Σισέ… διαδέχτηκε αυτό του Γιάκιτς που έκανε χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του και έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο (1-1) με τον Ελ Αραμπί στο μισάωρο!

Το ματς είχε αρχίσει να γίνεται… ροντέο, με τους «ερυθρόλευκους» να αγγίζουν την ανατροπή σε κατάσταση δύο εναντίον ενός, αλλά ο Ελ Αραμπί καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πασάρει (στον Μασούρα) ή να σουτάρει. Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στην ανάπαυλα, αλλά ο Ολυμπιακός την… πάτησε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Χιντερέγκερ στο δοκάρι, η φάση συνεχίστηκε και οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα με υπέροχο συνδυασμό, με τον προωθημένο Τουρέ να γράφει το 2-1.

Η ψυχολογία είχε γείρει υπέρ των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Μαρτίνς έψαξαν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου την ισοφάριση και ζήτησαν δύο φορές πέναλτι, τη μία σε πέσιμο του Ελ Αραμπί (53’) και λίγο αργότερα σε προβολή του Σο στον Ρέαμπτσουκ (56’), με τον διαιτητή να μην συγκινείται και να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.

Η Άιντραχτ έδειχνε να ψάχνεται περισσότερο στην κόντρα και βρήκε το γκολ που ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Ήταν το 59ο λεπτό με τον Πασιένσια να βρίσκει τον χώρο, να πιάνει το δυνατό σουτ που δεν απομάκρυνε καλά ο Βατσλίκ, η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ακολούθησε και ο Καμάντα πήρε το ριμπάουντ για να γράψει το 3-1.

Μετά το τρίτο γκολ των Γερμανών ο Πορτογάλος κόουτς του Ολυμπιακού έκανε αλλαγές έχοντας ίσως το μυαλό του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι αφού οι γηπεδούχοι αμύνονταν σωστά και κρατούσαν μακριά από την περιοχή τους τους Πειραιώτες, οι οποίοι μπορεί να είχαν ισορροπήσει και να ήλεγχαν το ματς, αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Άιντραχτ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Χιντερέγκερ, Τούτα (Εντικά 60’), Τουρέ (Ντουρμ 82’), Μπορέ, Χασέμπε, Σο (Χιουζ 89’), Κόστιτς, Γιάκιτς, Κάμαντα, Πασιένσια (Ρόντε 82’).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (Ανδρούτσος 77’), Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (Ονεούκου 60’), Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά, Μ. Καμαρά (Κουντέ 65’), Μασούρας (Ρόνι Λόπες 77’), Ελ Αραμπί (Τικίνιο 65’).

Οι αγώνες του ομίλου:

Φενερμπαχτσέ – Αντβέρπ 2-2

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ολυμπιακός 3-1

Δείτε τη βαθμολογία:

alltimes.gr