Τα επίπεδα ρύπανσης των υδάτων στον ποταμό Σηκουάνα του Παρισιού έχουν βελτιωθεί, έδειξε σήμερα (4/7)  ανάλυση στοιχείων, τρεις εβδομάδες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στους οποίους θα είναι σημείο αναφοράς στην Τελετή Έναρξης, αλλά και για τη ανοιχτή κολύμβηση και  το τρίαθλο.

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τις αρχές της πόλης και τις περιφερειακές αρχές έδειξαν ότι οι συγκεντρώσεις των βακτηρίων E.coli ήταν κάτω από τα νόμιμα όρια έξι στις εννέα ημέρες μεταξύ 24 Ιουνίου και 2 Ιουλίου.

«Παρά τον υψηλό ακόμη ρυθμό ροής, η ποιότητα του νερού του Σηκουάνα βελτιώθηκε κατά την υπό εξέταση περίοδο, με την ποιότητα του νερού να συμμορφώνεται με τα όρια που ορίζονται από τις ευρωπαϊκές οδηγίες σε έξι ημέρες», ανέφερε το Δημαρχείο του Παρισιού μαζί με τα αποτελέσματα.

Τα επίπεδα ρύπανσης είχαν βελτιωθεί αρκετά την περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν οι αρχές. Τα επίπεδα εξαρτώνται από τη βροχόπτωση και τη θερμοκρασία του νερού μεταξύ άλλων παραγόντων. Με καλό καιρό αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι, η ποιότητα του νερού αναμένεται να παραμείνει καλή.

Η γαλλική πρωτεύουσα εργάζεται για τον καθαρισμό του Σηκουάνα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κολυμπήσουν ξανά σε αυτόν, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 1900.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, η οποία υπερασπίστηκε μια εκστρατεία για τον καθαρισμό του ποταμού εγκαίρως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανέβαλε τον περασμένο μήνα την προγραμματισμένη βουτιά της στο ποτάμι.

Είπε τότε ότι είναι πιθανό να συμβεί μετά τις γαλλικές πρόωρες εκλογές, των οποίων ο δεύτερος γύρος πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή (7/7), και μετά τους ετήσιους εορτασμούς της Ημέρας της Βαστίλης στις 14 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη