O πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρος Καπράλος, ανακοίνωσε στην πτήση της επιστροφής της ελληνικής αποστολής από το Παρίσι, πως οι αθλητές και αθλήτριες που κατετάγησαν στις θέσεις 1 έως 8 στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα λάβουν έκτακτη οικονομική επιβράβευση από την ΕΟΕ.

Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου θα λάβει 30 χιλιάδες ευρώ, ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης Απόστολος Χρήστου θα λάβει 20 χιλιάδες ευρώ, ενώ οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες θα λάβουν από 15 χιλιάδες ευρώ. Όσοι και όσες κατετάγησαν από την τέταρτη έως την όγδοη θέση θα λάβουν από 10 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την υπόσχεση του Σπύρου Καπράλου προς τους Ολυμπιονίκες, τα ποσά της έκτακτης οικονομικής επιβράβευσης θα τους δοθούν εντός του Σεπτεμβρίου.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πόσα μετάλλια πήρε η Ελλάδα

Με 8 μετάλλια στις αποσκευές της «αποχαιρέτησε» η ελληνική αποστολή το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Συγκεκριμένα, η Team Hellas μέτρησε ένα χρυσό, το μοναδικό της στους Αγώνες και το οποίο χάρισε ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος, ένα αργυρό, που ήρθε από την κολύμβηση και τον Απόστολο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο και έξι χάλκινα, τα οποία κατέκτησαν οι

  • Θοδωρής Τσελίδης (χάλκινο στο τζούντο), Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζής (χάλκινο στην κωπηλασία και το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών),
  • Κοντού/Φίτσιου (χάλκινο στην κωπηλασία και το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών),
  • Λευτέρης Πετρούνιας (χάλκινο στην ενόργανη γυμναστική και τους κρίκους),
  • Εμμανουήλ Καραλής (χάλκινο στο στίβο και το επί κοντώ) και
  • Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (χάλκινο στην ελευθέρα πάλη).

Το χάλκινο μάλιστα του Κουρουγκλίεφ ήταν το τελευταίο που προστέθηκε στη συγκομιδή της Ελλάδας, συμπληρώνοντας τα 8 μετάλλια στο Παρίσι, με τα οποία ισοφάρισε την επίδοση της Ατλάντα το 1996.

Ήταν μάλιστα, η 4η καλύτερη επίδοση μετά την Αθήνα το 1896 (47), το 2004 (16) και το Σίδνεϊ το 2000 (13), ενώ η Team Hellas κατάφερε να διπλασιάσει τα μετάλλια της από τα 4 των προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, το 2021.

Με τα 8 μετάλλια που προστέθηκαν στο Παρίσι, η Ελλάδα έφτασε τα 129 στην Ιστορία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διαβάστε ακόμη: