H τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την Προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα, η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος και η επικαιροποίηση του προγράμματος πολιτικής προστασίας «ΑΙΓΙΣ», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΙΓΙΣ κατ’ ουσίαν αφορά στην προμήθεια νέων αεροσκαφών Canadair CL-515, στην αναβάθμιση των υπαρχόντων CL-415 και την προμήθεια μηχανημάτων και μέσων πυρόσβεσης. Η υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον οίκο Fitch «πληγώνει» τις αγορές.

Μητσοτάκης: Μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για τους τουρίστες που έφυγαν λόγω πυρκαγιών

Να επιλέξουν την Ελλάδα και τη Ρόδο για τις διακοπές τους κάλεσε τους Βρετανούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαιώνοντας μέσω πρωινής συνέντευξης στη δημοφιλή εκπομπή του ITV ‘Good Morning Britain’ πως η χώρα παραμένει ένας «απολύτως ασφαλής» προορισμός.

Ανακοίνωσε επίσης πως για όσους είδαν τις διακοπές τους στη Ρόδο να διακόπτονται νωρίς λόγω των πυρκαγιών, η ελληνική κυβέρνηση σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπών την ερχόμενη άνοιξη ή φθινόπωρο, ώστε να ξαναπάνε στο νησί.

Διαβάστε ακόμη: