Κατ΄αρχήν, η «παραίτηση Αρκουμανέα» δεν ήταν παραίτηση, ήταν απομάκρυνση. Η απόφαση για αντικατάσταση του προέδρου του ΕΟΔΥ ήταν δεδομένη πριν από τον ανασχηματισμό, μαζί με την απόφαση για αλλαγή του υπουργού Υγείας.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, βλέπετε, δεν θεωρείται απλώς ως «ο άνθρωπος του Βασίλη Κικίλια», ούτε απλώς ήταν επικεφαλής σε έναν οργανισμό με κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά σε έναν οργανισμό που διαχειρίζεται και πολύ χρήμα.

Τις προηγούμενες ημέρες, μάλιστα, έγιναν παρασκηνιακές επαφές για την επιλογή του αντικαταστάτη του Παναγιώτη Αρκουμανέα, με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο να έχει τον πρώτο λόγο, αλλά να προβάλλει ενστάσεις ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Τι έπεται μετά την παραίτηση Αρκουμανέα

Ενδιαφέρον έχουν και οι διαρροές πως ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, ασχέτως εάν χρησιμοποιηθεί από τον Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Τουρισμού ή όχι, ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή.

Η απομάκρυνση Αρκουμανέα, πάντως, εκθέτει τους πανηγυρισμούς για επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Αν αυτό συνέβαινε, τότε δεν θα άλλαζε σχεδόν σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Κικίλιας, Κοντοζαμάνης, Αρκουμανέας)και μάλιστα σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία της νόσου.