Με 70 υψηλού επιπέδου πολιτιστικές παραγωγές οι οποίες θα παρουσιαστούν σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, σε 12 περιφέρειες της Ελλάδας επιστρέφει και φέτος, για 4η χρονιά, ο κορυφαίος θεσμός «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού προσφέροντας μια σπάνια πολιτιστική εμπειρία.

Από τις 5 Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου 2023 και µε κεντρικό θεµατικό άξονα την κλιµατική κρίση και τις συντριπτικές επιπτώσεις της για το παρόν και το µέλλον του πλανήτη, το φετινό φιλόδοξο και πολυδιάστατο πρόγραµµα των εκδηλώσεων καλύπτει ένα ευρύ φάσµα πεδίων καλλιτεχνικής έκφρασης και φέρνει σε δηµιουργικό διάλογο τον σύγχρονο πολιτισµό µε την πολιτιστική κληρονοµιά

Το κοινό θα έχει τη µοναδική ευκαιρία να απολαύσει συνολικά 140 εκδηλώσεις θεάτρου, µουσικής, παραστάσεων/δράσεων για παιδιά και εφήβους, χορού, εικαστικών/περφόρµανς και µουσικού θεάτρου σε αρχαία θέατρα, κάστρα, µνηµεία, µουσεία, µονές, εκκλησίες, τζαµιά και σπήλαια.

Από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυµπίας µέχρι τον Αρχαιολογικό χώρο Ελληνιστικής Πόλης Φλώρινας και από το Κάστρο Ζακύνθου µέχρι τους ανεµόµυλους στη Χώρα της Αµοργού,  25 πολιτιστικές στάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, µνηµεία και µουσεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

ΣΤΑΣΗ 1: Αρχαίο Θέατρο Άργους, Αργολίδα
Καυτές µέρες, τροπικές νύχτες: Επισκέπτριες Νο2

Η δραστήρια οµάδα Ντουθ παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά και εφήβους σε σκηνοθεσία της Βάσιας Ατταριάν και της Μυρτώς Μακρίδη. Τέσσερις επισκέπτριες συµµετέχουν σε µια ιδιότυπη ηχητική ξενάγηση. Η φωνή του διευθυντή του αρχαιολογικού χώρου τίς οδηγεί σταδιακά σε ερωτήµατα που συνδέουν τα µνηµεία που βλέπουν, τα µνηµεία που έχουν επισκεφθεί και άλλα που βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσµου, µε την κλιµατική αλλαγή. Ερµηνεύουν: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Μυρτώ Μακρίδη, Προµηθέας Nerattini-Δοκιµάκης, Μαρία Φιλίνη.

ΣΤΑΣΗ 2: Δήλος
Θαλασσογραφία σε κήπο
14, 15 Ιουλίου 2023

Στον µαγικό αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, η Ελληνίδα εικαστικός Κατερίνα Καρατζαφέρη και ο Αιγύπτιος συνθέτης και µουσικός Αχµέντ Σαλέχ συνεργάζονται για πρώτη φορά σε µια εικαστική/ηχητική εγκατάσταση και περφόρµανς σε διαφορετικά πολιτισµικά αφηγήµατα για την προστασία και τους κινδύνους του φυσικού περιβάλλοντος. Επιµέλεια: Ακτίνα Σταθάκη.

ΣΤΑΣΗ 3: Αρχαιολογικός χώρος
Ελληνιστικής Πόλης Φλώρινας
Νύχτα στη γη
15, 16 Ιουλίου 2023

Η θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν έχει τη µορφή ενός αγωνιώδους θρίλερ, που µέσα στον προκαθορισµένο χρόνο θα πρέπει οι περιηγητές (µε τη συνέργεια των θεατών) να συλλέξουν όσο περισσότερα στοιχεία µπορούν. Ερµηνεύουν: Αιµιλία Υψηλάντη, Φώτης Καράλης, Εµµανουέλα Κοντογιώργου, Σταύρος Λιλικάκης.

ΣΤΑΣΗ 4: Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής
Κοζάνη
Λιγνίτη Τόπος ή Τι;
17, 18 Ιουλίου 2023

Ποιες είναι οι προοπτικές της Δυτικής Μακεδονίας µετά την απολιγνιτοποίηση; Ιστορικά ντοκουµέντα, αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις κατοίκων µπλέκονται µε µυθοπλαστικά στοιχεία φωτίζοντας τις πολύπλευρες διαστάσεις του θέµατος. Η παράσταση σε σύλληψη και σκηνοθεσία Μαρίας Βαρδάκα αποτελεί ένα µεικτό είδος θεάτρου και µουσικής, απαρτιζόµενο από ηθοποιούς, live µπάντα και ένα παραχορήγηµα 15 κατοίκων. Πρωτότυπη µουσική, τραγούδια: The Burger Project. Ερµηνεύουν: Χρήστος Καπενής, Στέλλα Μαγγανά, Μάρια Φλωράτου, Στέλιος Χλιαράς.

ΣΤΑΣΗ 5: Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας
Νέα Ζωή
17, 18 Ιουλίου 2023

Η θεατρική παράσταση σε σύλληψη και σκηνοθεσία Αντώνη Αντωνόπουλου, θα παρουσιαστεί στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. «Σ’ ένα αρχαίο θέατρο ανάµεσα σε σύγχρονες πολυκατοικίες, σ’ έναν τόπο που το παρελθόν και το σήµερα υποχρεωτικά συγκατοικούν, θα δηµιουργηθεί µια νέα ζωή. Με αφετηρία τη µουσική, τον χορό και την ποίηση του Σεφέρη θα τελεστεί µια γιορτή», σηµειώνει ο Αντώνης Αντωνόπουλος. Ερµηνεύουν: Αντώνης Αντωνόπουλος, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Θάνος Κόνιαρης, Λένα Μοσχά, Κώστας Τσιούκας, Αντιγόνη Φρυδά.

ΣΤΑΣΗ 6: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Caerus
20, 21 Ιουλίου 2023

Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαπαύλου και της Ελένης Δαφνή αποτελεί µια παραλλαγή των αρχαίων µύθων µε σκοπό την αφύπνιση όλων για την κλιµατική κρίση. Ερµηνεύουν: Γιώργος Παπαπαύλου, Ελένη Δαφνή, Αναστασία Στυλιανίδη

ΣΤΑΣΗ 7: Πρόπυλο και κήπος
Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης
Ευρώτας
20, 21 Ιουλίου 2023

Με το έργο Ευρώτας σε χορογραφία Κατερίνας Σκιαδά επιχειρείται ένα ηχηρό καλλιτεχνικό σχόλιο για τη σχέση του ανθρώπου µε τη Φύση και την αναγκαιότητα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος στο πέρασµα των γενεών. Η πρωτότυπη µουσική σύνθεση του Μανώλη Μανουσάκη άλλοτε ταξιδεύει το κοινό δίπλα στον ποταµό και άλλοτε µέσα στην πόλη. Χορεύουν: Σάνια Στριµπάκου, Γιάννα Φιλιπποπούλου, Ιωάννα Αποστόλου, Νίκος Δραγώνας, Επαµεινώνδας Δαµόπουλος

ΣΤΑΣΗ 8: Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, Αχαΐα
Ο έρωτας στα χρόνια της κλιµατικής κρίσης
22, 23 Ιουλίου 2023

Σε µια πολυµεσική ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο Αιγείρας, δύο ξεναγοί καλούν το κοινό να περιηγηθεί σε διαφορετικούς σταθµούς µέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Μέσα από µια συγχώνευση µουσικής, ποίησης, εικαστικών τεχνών, περφόρµανς κι εγκαταστάσεων, οι επισκέπτες αναχωρούν σε ένα βιωµατικό ταξίδι µε φόντο έναν ολοένα και πιο εύθραυστο πλανήτη. Η ερµηνεύτρια Ερήνη, συνοδευόµενη στο πιάνο και την κρητική λύρα από τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Κοντογιάννη αντίστοιχα, συµπράττει µε τον εικαστικό καλλιτέχνη Βασίλη Γαλάνη σε κείµενα και σκηνοθεσία του Ευά Παπαδάκη. Στην ξενάγηση, οι Antonio Jorgos Papazis και Bozhen.

ΣΤΑΣΗ 9: Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυµπίας, Αύλειος χώρος, Ηλεία
Τσουνάµι
23, 24 Ιουλίου 2023

Ιαπωνία και Ελλάδα, δύο πολιτισµοί συνοµιλούν στο νέο έργο µουσικού θεάτρου σε σενάριο και σκηνοθεσία Ελπίδας Σκούφαλου. Με όχηµα τον λόγο, την πρωτότυπη µουσική και τον χορό, το έργο προσεγγίζει την κλιµατική κρίση και τις ολέθριες συνέπειες στη ζωή και στην ψυχή όλων µας. Πρωτότυπη µουσική: Σωκράτης Σινόπουλος. Χορογραφία, ερµηνεία: Ταξιάρχης Βασιλάκος. Ηθοποιός: Νοεµή Βασιλειάδου. Μουσικό σύνολο: Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι, έγχορδα), Σοφία Ευκλείδου (τσέλο), Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά), Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα, τοξωτά).

ΣΤΑΣΗ 10: Περίπτερο Πικιώνη
(ÇπÈ, Παγκόσµιο Κέντρο Κυκλικής Οικονοµίας και Πολιτισµού), Δελφοί
Oh, tranquility! Penetrating the very rock, A cicada’s voice
23, 24 Ιουλίου 2023

Ο πολιτιστικός οργανισµός Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI) παρουσιάζει ένα πρωτότυπο πρόγραµµα στους Δελφούς. Οι εικαστικές δράσεις και περφόρµανς του διηµέρου είναι εµπνευσµένες από τις περιβαλλοντικές ανησυχίες του Δηµήτρη Πικιώνη. Χώρος φιλοξενίας το πρώην παβιγιόν Πικιώνη, νυν «π», το πρόσφατα αναστηλωµένο από τον οργανισµό µνηµείο νεότερης αρχιτεκτονικής, σχεδιασµένο από τον κορυφαίο Έλληνα αρχιτέκτονα και τον γιο του Πέτρο Πικιώνη, στα τέλη του 1950. Συµµετέχουν οι καλλιτέχνες: Φοίβη Γιαννίση, Ζήσης Κοτιώνης, HOPE, Άννα Παγκάλου, Ναταλία Παπαδοπούλου, Άγγελος Πλέσσας, Serapis Maritime, VASKOS (Βασίλης Νούλας & Κώστας Τζηµούλης). Επιµέλεια: Κίκα Κυριακάκου.

ΣΤΑΣΗ 11: Κάστρο Ακροκορίνθου, Κορινθία
Πτώση
23, 24 Ιουλίου 2023 (Διάρκεια έως 29/8)

Μια υπαίθρια ηχητική εγκατάσταση των Δηµήτρη Γεωργακόπουλου και Coti K., ένα γλυπτό που λειτουργεί ως αιολική άρπα. Ο τίτλος του έργου παίρνει το όνοµά του εµπνεόµενος από τον µύθο του Ίκαρου. Ο ήχος που προκύπτει έχει χαρακτήρα απόκοσµο, αλλά και µαγευτικό.

ΣΤΑΣΗ 12: Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Ιωάννινα
Μωρή φύση!
25, 26 Ιουλίου 2023

Η νέα παραγωγή της δραστήριας οµάδας C. for Circus είναι µια ξεχωριστή παράσταση θεάτρου και µουσικής, βασισµένη στη νουβέλα του Κινέζου συγγραφέα Γιεν Λιένκε «Χρόνια µήνες µέρες». Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Βικτώριας Φώτα, «παρακολουθεί» µια χρονιά που η ξηρασία έµοιαζε να µην τελειώνει ποτέ και αφηγείται µια ιστορία για τη δύναµη της ζωής! Ερµηνεύουν: Βαγγέλης Αµπατζής, Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δηµητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου, Νικόλας Παπαδοµιχελάκης, Αθηνά Σακαλή.

ΣΤΑΣΗ 13: Αρχαιολογικός χώρος Δελφών
Οι χρησµοί του νερού
31 Ιουλίου, 1 Αυγούστου 2023

Η σκηνοθέτρια και χορογράφος Αποστολία Παπαδαµάκη προχωρά στη δηµιουργία µιας σπονδυλωτής, διαδραστικής και συµµετοχικής site-specific περφόρµανς που συνδέει την κλιµατική αλλαγή και την παγκόσµια κρίση του νερού µε το µυθικό υπόβαθρο και τη λατρεία του Απόλλωνα στους Δελφούς. Πρωτότυπη µουσική: Τρύφων Κουτσουρέλης. Επί σκηνής θα βρίσκονται: Δηµήτρης Γκοτσόπουλος (Eρευνητής, αρχαιολόγος), Μαρία Παπαγεωργίου (Πυθία), Αποστολία Παπαδαµάκη (Μνηµοσύνη). Μούσες: Μαίρη Γιαννούλα, Μαρία Πηνελόπη Κασιδόκωστα, Χριστιάννα Κατσιµπράκη, Κωνσταντίνα Λιόντου, Εβίνη Παντελάκη, Μαρία Παπακωνσταντίνου, Ηλιάνα Παρασκευοπούλου, Νατάσα Σαραντοπούλου, Δάφνη Σταθάτου.

Η κάθε παράσταση αποτελείται από δύο µέρη. Το πρώτο µέρος διαδραµατίζεται στις 6.30-7.30, κατά την ανατολή του ηλίου, στον Ναό της Αθηνάς Προναίας και το δεύτερο µέρος στις 20.00-21.10 στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και για τα δύο µέρη.

ΣΤΑΣΗ 14: Αρχαιολογικός χώρος Αιγών, Ηµαθία
Ένα ταξίδι µε τον Στράβωνα
4, 5 Αυγούστου 2023

Με οδηγό τον µεγάλο γεωγράφο Στράβωνα, η θεατρική παράσταση σε σύλληψη Βασίλη Παπαβασιλείου και σκηνοθεσία Νικολέτας Φιλόσογλου προσφέρει µια περιπλάνηση στη Βόρεια Ελλάδα για µια συνάντηση µε το κλίµα και τα έργα των ανθρώπων της εποχής του αλλά και της σηµερινής. Οι ηθοποιοί Άγγελος Μπούρας και Άνδρη Θεοδότου και ο µουσικός Γιώργος Μπουκαούρης (πλήκτρα, κρουστά) επί σκηνής συνοµιλούν, τραγουδούν και αυτοσχεδιάζουν µε κείµενα του παρελθόντος και βιώµατα του παρόντος.

ΣΤΑΣΗ 15: Κάστρο Ζακύνθου
BEartH
4, 5 Αυγούστου 2023

Η παράσταση σε σύλληψη, δραµατουργία και σύνθεση Διαµαντίνας Βραχλιώτη αποτελεί ένα πολύτεχνο πρωτότυπης µεικτής µουσικής για κόντρα τενόρο, βαθύφωνο, κλαρινέτο, µπάσο κλαρινέτο, βιολοντσέλο και πιάνο, προηχογραφηµένα µέρη ηλεκτροακουστικής µουσικής και χορό. Ερµηνεύουν: Νίκος Σπανάτης, Γιάννης Σελητσανιώτης. Χορεύουν: Ευθύµιος Φιλήντρας, Κωνσταντίνος Αργυρίου-Ευαγγελούδης. Μουσικοί: Παναγιώτης Σιωράς (κλαρινέτο), Βαγγέλης Νίνα (βιολοντσέλο), Διαµαντίνα Βραχλιώτη (πιάνο).

ΣΤΑΣΗ 16: Προµαχώνας Παλατιού
Μεγάλου Μαγίστρου, Ρόδος
Ένας ποδηλάτης αλλάζει τον κόσµο
5, 6 Αυγούστου 2023

Η οµάδα Τικ Τακ Ντο παρουσιάζει ένα πρωτότυπο µουσικό παραµύθι µε περιπετειώδη πλοκή για παιδιά, εµπνευσµένο από τον µοναδικό κατασκευαστή ποδηλάτων στην Ελλάδα Γιώργο Βογιατζή. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Παναγιώτης Αδάµ. Ερµηνεύουν: Λουκάς Θεοδοσόπουλος, Χρήστος Καπενής, Αργυρώ Ταµβάκου.

ΣΤΑΣΗ 17: Ανεµόµυλοι, Χώρα Αµοργού
In memoriam
5, 6 Αυγούστου 2023 (Διάρκεια έως 31/8)

Το Ένα µουσικό/εικαστικό έργο/παιχνίδι µε τη µορφή αιολικής ηχητικής εγκατάστασης έρχεται στην πανέµορφη Χώρα της Αµοργού. Ένα τραγούδι αποχαιρετισµού για έναν κόσµο που χάνεται. Τα κουφάρια των ανεµόµυλων στέκουν ακόµα επιβλητικά, ο άνεµος συνεχίζει να φυσάει, ο άνθρωπος όµως επισκέπτεται µιαν ανάµνηση.

ΣΤΑΣΗ 18: Αρχαιολογικός χώρος Ιεράς Μονής Κοιµήσεως Θεοτόκου Τορνικίου, Γρεβενά
Τα αλυσοπρίονα του Ερυσίχθονα
8, 9 Αυγούστου 2023

Η µουσική παράσταση µε live γλυπτική σε σύνθεση του Σταµάτη Πασόπουλου και Νίκου Γαλενιανού καταπιάνεται µε το ζήτηµα της εκµετάλλευσης της φύσης από τον άνθρωπο. Επί σκηνής δύο γλύπτες/υλοτόµοι και τέσσερις µουσικοί. Η σύµπραξη των ΤΕΤΤΤΙΞ µε τους υλοτόµους παράγει µια µουσική αποκαλυπτική και πρωτόφαντη που, από ηχορύπανση και οιωνός κακών, γίνεται το δραµατουργικό όχηµα του µύθου. Live γλυπτική µε αλυσοπρίονο: Φίλιππος Καλαµαράς, Θεόδωρος Ζυρπιάδης. Σκηνική επιµέλεια, δραµατουργία: Μιχάλης Παρασκάκης. Παίζουν µέλη των ΤΕΤΤΤΙΞ: Ειρήνη Αµανατιάδου (µπάσο, κλαρινέτο), Κατερίνα Κωνσταντούρου (πλήκτρα), Χάρης Παζαρούλας (κοντραµπάσο), Παναγιώτης Ζιάβρας (κρουστά).

ΣΤΑΣΗ 19: Μετοχιακό Συγκρότηµα
Νέων Φλογητών, Χαλκιδική
Commedia Divina
11, 12 Αυγούστου 2023

Oι Χορευτές του Βορρά παρουσιάζουν τη νέα παράσταση σε χορογραφία και σκηνοθεσία Τατιάνας Παπαδοπούλου και µουσική Αλέξανδρου Ραΐδη, που µεταγράφουν σκηνικά το ταξίδι του Δάντη στους τρεις µεταιχµιακούς προορισµούς Κόλαση – Καθαρτήριο – Παράδεισος υπό το πρίσµα της κλιµατικής αλλαγής. Ερµηνεύουν: Απόστολος Κουσίνας, Ευδοκία Μιµιλίδη, Ευγενία Ψωµιάδου.

ΣΤΑΣΗ 20: Αρχαιολογικός χώρος Ναού Απόλλωνα
Μητρόπολη Καρδίτσας
σάµερταϊµ
18, 19 Αυγούστου 2023

Στη νέα παραγωγή σάµερταϊµ, η οµάδα bijoux de kant επιλέγει τον ποιητικό λόγο για να µιλήσει για το ζήτηµα της κλιµατικής αλλαγής, για όλα όσα οι αισθήσεις του σώµατος έχουν αντιληφθεί από καιρό ενώ το µυαλό αργεί. Κείµενο: Άκης Δήµου. Σύλληψη, σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης. Ερµηνεύουν: Καλλιρρόη Μυριαγκού, Γιάννης Τσουµαράκης.

ΣΤΑΣΗ 21: Αρχαιολογικός χώρος
Μαντινείας, Αρκαδία
Selva Oscura
22, 23 Αυγούστου 2023

Μια απρόσµενη µουσική συνοµιλία, το νέο µουσικό έργο του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη επιχειρεί να αποτυπώσει, µε µουσικούς όρους, τις δυνάµεις που καθιστούν το δάσος αναπόσπαστο δοµικό στοιχείο της επιβίωσής µας. Γραµµένο για ορχήστρα δωµατίου, το έργο χωρίζεται σε οργανικά µέρη, αυτοσχεδιασµό και µέρη µε µελοποιηµένες παραλογές που ερµηνεύει η Έλλη Πασπαλά σε πρωτότυπο κείµενο της Αλεξάνδρας Κ*.

ΣΤΑΣΗ 22: Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς
Ηράκλειο
Βυσσινόκηπος ή Στον κήπο του µουσείου
25, 26 Αυγούστου 2023

Μια παράσταση ως αρχιτεκτονική ανασύσταση της µνήµης µε συντεταγµένες βιωµάτων και κοµµάτια διάσπαρτα του βιότοπου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Δέσποινα Ντορίνα Ρεµεδιάκη. Ερµηνεύουν: Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Τίτος Γρηγορόπουλος, Μαρία Δαµασιώτη, Γιώργος Δικαίος, Νάντια Κατσούρα, Δέσποινα Κούρτη, Εµµανουέλα Μαγκώνη και ο µικρός Κωνσταντίνος Σαπουντζάκης.

ΣΤΑΣΗ 23: Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας Λήµνου
Σπόροι σε κίνδυνο ή ο ήχος του ασπροµύτικου, του άφκου και του κριθαριού
26, 27 Αυγούστου 2023

Το µουσικό σύνολο Oros Ensemble συνεργάζεται µε τον Όµιλο Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονοµιάς Νήσου Λήµνου «Ανεµόεσσα», στο πλαίσιο µιας ξεχωριστής δράσης. Η τέχνη, η προστασία του περιβάλλοντος, η πρωτογενής παραγωγή ως αιτούµενα, ως δηµιουργικός πυρήνας συνθέτουν µια site-specific λυρική περφόρµανς. Σύνθεση: Αποστόλης Κουτσογιάννης. Ερµηνεύει ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος). Συµµετέχει το µουσικό σύνολο Oros Ensemble: Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης, Βασίλης Ζιγκερίδης, Ειρήνη Κρικώνη, Κωνσταντίνος Σηφάκης, Αντώνης Τσαχτάνης, Καζούγιο Τσουνεχίρο.

ΣΤΑΣΗ 24: Οθωµανικό Λουτρό, Κάστρο Χίου
Το δάκρυ
30, 31 Αυγούστου 2023

Η οµάδα Στέρεο Νερό ακολουθεί τη ζωή των κατοίκων στα Μαστιχοχώρια της Χίου και αναλύει τη σύνδεσή τους µε τον κύκλο ζωής «του δέντρου που δακρύζει». Η περφόρµανς σε σκηνοθεσία και χορογραφία Εύης Σούλη θέτει ερωτήµατα για την ευθραυστότητα της συµβίωσης ανθρώπινου και µη ανθρώπινου και την απώλεια της εγγεγραµµένης συλλογικής εµπειρίας. Ερµηνεύουν: Μαρία Βούρου, Έλσα Σίσκου, Θέµις Χατζή, Μικές Γλύκας.

ΣΤΑΣΗ 25: Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας Αρέθουσα
Μια κουκκίδα ευτοπία
26, 27 Αυγούστου 2023

Η παράσταση σε σύλληψη και χορογραφία Ζωής Ευσταθίου αναζητά και διαµορφώνει, µέσω της τέχνης του χορού, των πολυµέσων και της σύγχρονης ηλεκτρονικής µουσικής, µια ευτοπία, έναν υπαρκτό τόπο και τρόπο επιβράδυνσης της κλιµατικής κρίσης µέσω των θετικών συναισθηµάτων. Πρωτότυπη µουσική, live composition: Tζεφ Βάνγκερ. Χορεύουν: Θέµις-Αριάδνη Ανδρεουλάκη, Χριστίνα Σκουτέλα.

Διαβάστε περισσότερα