Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90.1», εκτίμησε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα λάβει παραπάνω στις ευρωεκλογές από τα ποσοστά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Ειδικότερα, αναφερόμενη στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Γεροβασίλη τόνισε ότι «υπάρχει μια ανοδική τάση το τελευταίο διάστημα η οποία καταγράφεται και δημοσκοπικά και εκτιμώ ότι αυτή η δυναμική πια έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε διαρκώς να βρισκόμαστε σε μια άνοδο των ποσοστών. Αυτό το οποίο είναι στόχος είναι το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο από τις δημοσκοπικές καταγραφές».

Ερωτηθείσα αν θα βάλει και ο ΣΥΡΙΖΑ εθνικά χαρακτηριστικά στην ψήφο των ευρωεκλογών, απάντησε ότι «ο κ. Μητσοτάκης απείλησέ την κοινωνία ότι αν υπάρχει ψήφος που διαμαρτύρεται απέναντι στη ΝΔ και ενισχύει άλλη επιλογή τότε η χώρα αποσταθεροποιείται. Και το λεει ο κ. Μητσοτάκης, ο άνθρωπος ο οποίος έκανε τα πάντα για να υπάρξει αυτό το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την πολιτική, προς τους θεσμούς ακόμη και ηθική απαξίωση υπάρχει αυτή τη στιγμή απέναντι στην κυβέρνηση και καταγράφεται δημοσκοπικά σε όλα τα ερωτήματα που μπαίνουν στην κοινωνία από τους δημοσκόπους, από τα ζητήματα αντιμετώπισης της ακρίβειας, της καθημερινότητας μέχρι και μεγαλύτερα ζητήματα επομένως αυτή την απειλή δεν την καταλαβαίνω».

«Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί και αυτό θα έπρεπε να το αντιμετωπίζει διαφορετικά και ο κ. Μητσοτάκης δηλαδή να σκέφτεται τι καλύτερο μπορεί να κάνει για τους Έλληνες πολίτες και για τη χώρα και να αντιμετωπίσει τα καυτά πλέον προβλήματα και όχι να απειλεί με αποσταθεροποίηση ο ίδιος ο οποίος πρόσφατα έχασε δύο υπουργούς εξαιτίας του ότι πήγαν να συναλλαχθούν με έναν οικονομικό παράγοντα της χώρας προκειμένου να καταλαγιάσει η μεταξύ τους κρίση», πρόσθεσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Ακόμη, σημείωσε: «Τότε κατηγόρησε τα συμφέροντα ότι αποσταθεροποιούν και τώρα έρχεται να μας πει ότι η ψήφος του ελληνικού λαού θα αποσταθεροποιήσει. Η ψήφος του ελληνικού λαού έρχεται για να απαντήσει και να επιλέξει ο ελληνικός λαός ποιος και πως θέλει να κυβερνάτε».

«Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι πολύ μεγάλο καθώς για τα επόμενα πέντε χρόνια οι πολιτικές που παράγονται από την ΕΕ καθορίζουν σε μεγάλο ποσοστό την πραγματικότητα στη χώρα μας και τη ζωή των Ελλήνων», υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το δίλλημα «Μητσοτάκης ή χάος» είναι απειλητικό προς την ελληνική κοινωνία. Η δημοκρατία έχει λύσεις, δεν είναι ο Μητσοτάκης ο μοναδικός «ιδιοκτήτης» της χώρας γιατί αυτή τη λογική εκφράζει», επισήμανε η κυρία Γεροβασίλη.

Διαβάστε ακόμη: