Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έστειλε τη Δευτέρα 8 Απριλίου την πρώτη του ανάρτηση στο TikTok εισερχόμενος και εκείνος στο κλαμπ των δυτικών πολιτικών που έχουν παραμερίσει τις ανησυχίες για θέματα ασφαλείας και χρησιμοποιούν αυτή την κινεζικής ιδιοκτησίας πλατφόρμα.

«Δεν θα χορέψω. Το υπόσχομαι#TikTok», έγραψε ο Σολτς στο X.

Η πρώτη του ανάρτηση στο TikTok, την οποία έκανε από τον νέο του λογαριασμό TeamBundeskanzler (Ομάδα Καγκελαρίου) είναι ένα βίντεο με μουσική υπόκρουση από φαγκότο που δείχνει έναν χαρτοφύλακα πάνω σε έναν καναπέ προτού στραφεί ο φακός στον Γερμανό καγκελάριο που κάθεται στο γραφείο του.

«Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Τύπου διευρύνει το εύρος των πληροφοριών του για πολίτες που όλο και περισσότερο χρησιμοποιούν το TikTok για να πληροφορούνται για την πολιτική και να συζητούν γι’ αυτά τα θέματα», ανέφερε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Χεμπεστράιτ.

Η παρουσία του Σολτς στο TikTok στοχεύει κυρίως στους νέους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μέχρι αργά χθες το πρωί ο λογαριασμός του Σολτς μετρούσε 615 ακολούθους, απέχοντας πολύ από τους 411.000 και πλέον που καυχιέται ότι διαθέτει το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), το οποίο είναι πολύ ενεργό στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, έχει συγκεντρώσει πάνω από 30 χιλιάδες followers ενώ το πρώτο του βίντεο έχει πάνω από ένα εκατ. προβολές.

@teambundeskanzler Wir sind genauso überrascht wie ihr! (Und ja, der Bundeskanzler ist jetzt wirklich auf TikTok) #Bundeskanzler #Kanzler #OlafScholz ♬ The Funny Bassoon – Eitan Epstein Music

Όλαφ Σολτς: Ο πιο αντιδημοφιλής ηγέτης στη Δύση

Υπενθυμίζεται πως ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατέχει τη θλιβερή πρωτιά του πιο αντιδημοφιλούς ηγέτη στη Δύση, όπως αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενοι δημοσκόπηση της αμερικανικής εταιρείας επιχειρηματικής ευφυΐας «Morning Consult».

Στην κατάταξη αντιδημοφιλίας των δυτικών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, μετά τον Σολτς έρχεται σε απόσταση αναπνοής ο πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο ένοικος των Ηλυσίων, ο οποίος διανύει την δεύτερη και τελευταία προεδρική θητεία του, εισέπραξε την έντονη οργή των συμπολιτών του αυξάνοντας το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Την ίδια ώρα, όπως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος, το γεγονός ότι ο Γερμανός Καγκελάριος δεν είναι δημοφιλής στους συμπολίτες του, δεν είναι κάτι καινούργιο.

Από τον Δεκέμβριο του 2023, έρευνα της γερμανικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης ARD Deutschlandtrend, έδειχνε ότι μόνο το 20% των πολιτών ενέκρινε το έργο του Όλαφ Σολτς.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας «Morning Consult», το ποσοστό αντιδημοφιλίας του Γερμανού Καγκελάριου εκτοξεύτηκε στο 73% και του εταίρου του στον γαλλογερμανικό άξον, Εμανουέλ Μακρόν στο 71%.

Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν οι συντάκτες των Νew York Times το χρονικό διάστημα μεταξύ 26 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, υπάρχουν και άλλοι ηγέτες στη Δύση, το έργο των οποίων δεν είναι αρεστό στην κοινή γνώμη.

Την τρίτη θέση στη λίστα αντιδημοφιλίας καταλαμβάνουν ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Γιουν Σουκ Γιολ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Φούμιο Κισίντα με ποσοστό 70%.

Έπονται ο Συντηρητικός πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ με ποσοστό 66% και με… διαφορά ο Καναδός ομόλογός του, Τζάστιν Τριντό με 59%.

Διαβάστε ακόμη: