Οριστική ματαίωση μίας από τις πιο αναμενόμενες σειρές του 2023, ήρθε ύστερα από την απόφαση των ανθρώπων του ΑΝΤ1+ για τη μεταφορά στη μικρή οθόνη του βιβλίου «Τα τάπερ της Αλίκης» της Έλενας Ακρίτα, όπως ανέφερε η εκπομπή Επί τόπου του Open.

Τα τάπερ της Αλίκης, το βραβευμένο κοινωνικό μυθιστόρημα της Έλενας Ακρίτα, θα ερχόταν αποκλειστικά στη streaming πλατφόρμα ΑΝΤ1+, σε εκτέλεση παραγωγής των Antenna Studios. H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε υπογράψει επισήμως στις 15 Σεπτεμβρίου του 2022, για τη δημιουργία μιας σειράς βασισμένης στο best seller μυθιστόρημά της «Τα τάπερ της Αλίκης», δηλώντας τότε «Coming home».

Θυμίζουμε ότι το βιβλίο της Έλενας Ακρίτα είχε τιμηθεί από το αναγνωστικό κοινό με το Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Μυθιστορήματος στα Βραβεία Public 2020, και σύμφωνα με την αρχική συμφωνία περιμέναμε να προβληθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα μέσα στο 2023.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως περίμεναν οι δύο πλευρές και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Οpen η σειρά ματαιώνεται οριστικά και η συνεργασία της συγγραφέως με τον ΑΝΤ1 ακυρώνεται.

Ακρίτα: Τι έγραψε για το σίριαλ στον ΑΝΤ1

«Στα σάιτ διαβάζω ότι ο ANT TV 1 έκοψε το σίριαλ που βασίζεται στο βιβλίο μου “Τα τάπερ της Αλίκης”.

Ίσως είναι ράδιο αρβύλα – προσωπικά δεν έχω κάποια ειδοποίηση.

Αν κι έχω ζητήσει από πέρσι από το κανάλι συγκεκριμένα στις 19/12/2023 να λύσουμε φιλικά το συμβόλαιο μας (επειδή καθυστέρησε η παραγωγή και υπήρχε ζωηρό ενδιαφέρον από άλλα κανάλια).

Εκείνοι όμως αρνήθηκαν γιατί όπως εγραψαν σε μέιλ, ενθουσιάστηκαν με τα σενάρια (scripta manent). Δεν γνωρίζω αν ισχύει ή όχι.

Ελπίζω όμως η χρονική συγκυρία να μην συμπίπτει με το εξώδικο της κυρίας Μαρεβας Γκραμποφσκι – είδηση η οποία με αντιδεοντολογικό και μεροληπτικό τρόπο καλύφθηκε από το Δελτιο Ειδήσεων του καναλιού, χωρίς να φιλοξενηθεί η δική μου άποψη.

Ας περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του ΑΝΤ1. Αν υπάρξει».

Διαβάστε ακόμη: