Όπως σας έχουμε ενημερώσει από τις στήλες του Radar, κόντρα στους καταστροφολόγους της αγοράς, πολεμοχαρείς ρωσόφιλους ή υποτιμητές κερδοσκόπους, το deal της Τέρνα Ενεργειακής εξελίσσεται ομαλά και πολύ σύντομα θα κλείσει οριστικά καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία!

Οι 4 συστημικές τράπεζες, με πρωτεργάτη την Εθνική, δουλεύουν το θέμα της χρηματοδότησης, ενώ οριστικοποιείται η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την αποχώρηση της Macquarie, η οποία αφού πρώτα ανίχνευσε στοιχεία αποτιμήσεων και δεδομένων, στη συνέχεια καθ’ υπόδειξη του Χάρη Ηλιάδη της Goldman Sachs, στράφηκε στην Enel Hellas!

Η First Sentier λοιπόν, μετά την αποχώρηση των Αυστραλών της Macquarie, εξετάζει την διαδικασία που θα ακολουθήσει όσον αφορά την απόκτηση των μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής!

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν τα εξής:

1. Η First θα προβεί σε προαιρετική Δημόσια πρόταση προς το επενδυτικό κοινό σε τιμή γύρω στα 22 ευρώ και άνω!

2. Η ΓΕΚ Τέρνα που κατέχει το 37% σε αυτή την πρώτη φάση δεν θα πουλήσει, αλλά κατά πληροφορίες θα συμμετάσχει στη δεύτερη φάση εξαγοράς, στην τιμή πέριξ των 27 ευρώ, μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα καθοριστεί και αφού προηγουμένως έχουν ενταχθεί ενεργειακά πάρκα που την ώρα τούτη βρίσκονται σε διαδικασία ωρίμανσης!

3. Οι ιδιώτες βασικοί μέτοχοι, δεν θα πουλήσουν το σύνολο των μετοχών τους στην πρώτη φάση, αλλά μέρος αυτών, ενώ θα συμμετέχουν πλήρως στη δεύτερη φάση που θα επακολουθήσει, μαζί με την ΓΕΚ Τέρνα!

Διαβάστε περισσότερα