Μια δύσκολη επιχείρηση διάσωσης εγκαταλελειμμένων σκύλων έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες σε δύο βραχονησίδες του νησιωτικού συμπλέγματος πλησίον των Οινουσσών.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες του αρμόδιου Δήμου, του Φιλοζωικού Συλλόγου «Συζώ» των Οινουσσών και του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου κάποιοι εγκατέλειψαν άγνωστο αριθμό σκύλων πάνω στις αφιλόξενες βραχονησίδες οι οποίες δεν πληρούν καμία συνθήκη επιβίωσης ζώων και δη συντροφιάς, καταδικάζοντας τα σε αργό και βασανιστικό θάνατο.

Μετά τον εντοπισμό των άτυχων πλασμάτων οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς συσπειρώθηκαν και απηύθυναν έκκληση για την περισυλλογή τους από την ομάδα διάσωσης Alma Libre-Hellenic Animal Rescue της Αθήνας ζητώντας την συνεργασία των Δημήτρη Γραμματικάκη, Αλέξη Μαντζώρου και Πέτρο Μπολιεράκη.

Η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε εν μέσω χειμώνα, πανδημίας και άλλων ιδιαίτερων συνθηκών με μια αλυσίδα ανθρώπων (αρμόδιων και μη) οι οποίοι από κοινού συντονίστηκαν και συνεργάστηκαν δυναμικά προκειμένου να γίνει η περισυλλογή των ζώων από τις βραχονησίδες καθώς και η άμεση μεταφορά τους σε ασφαλές περιβάλλον.

Όλα τα άτυχα κι αφημένα στη μοίρα τους σκυλιά-φαντάσματα των δύο ακριτικών βραχονησίδων περισυλλέχθηκαν και μεταφέρθηκαν σε κτηνιάτρους για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να προωθηθούν για υιοθεσίες.

Guam: Το αμερικανικό νησί με τα 30.000 αδέσποτα σκυλιά