Αιχμηρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με το αίτημα του τελευταίου για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Ο κ. Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, έκανε λόγο για «προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να πλήξει την δημοκρατία με έναν «τραμπισμό α λα Γκρέκα».

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι μέσα από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ορίσει υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών για να πάει η χώρα σε εκλογές. Τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν θα τον ακολουθήσει σε αυτή την πολιτική ευτέλειας και εξαχρείωσης» και τον κατηγόρησε ότι «θέλει να αμφισβητήσει την ομαλότητα και θέλει να εισάγει τον Τραμπισμό στην Ελλάδα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Οικονόμου είπε ότι βαριά είναι τα υπονοούμενα και τα επιχειρήματα που επιχειρεί να προβάλλει ο κ. Τσίπρας για να οικοδομήσει την δική του γραμμή άμυνας για την επόμενη περίοδο. «Είναι επικίνδυνα μονοπάτια αυτά, είναι εκτός της συνταγματικής τάξης και δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τους πολιτικούς συσχετισμούς και αμφισβητούν το βασικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης που είναι η δημοκρατική ομαλότητα. Όλα αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Προφανώς ο κ. Τσίπρας έχει στο μυαλό του άλλα πράγματα για να μεταχειρίζεται αυτή την τακτική, κάτι τέτοιο όμως δεν βοηθάει ούτε την χώρα ούτε την κοινωνία και προσβάλλει την δημοκρατική μας παράδοση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «οτιδήποτε ήταν να ειπωθεί για τις εκλογές ειπώθηκε με σαφήνεια και ειλικρίνεια από τον πρωθυπουργό. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει να προσθέσει κάτι για τους πολίτες. Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας, το κοινοβουλευτικό έργο συνεχίζεται κανονικά, συνεδριάζει το υπουργικό, πολιτικές στήριξης υλοποιούνται απέναντι στην κρίση και προχωρούμε».

Τέλος, όσον αφορά το σενάριο τρίτων εκλογών, ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Υπάρχουν εκλογές που θα γίνουν με την απλή αναλογική που φαίνεται ότι δεν θα διαμορφώσουν συνθήκες διακυβέρνησης με δεδομένο ότι η αυτοδυναμία είναι πάρα πολύ δύσκολη, έως αδύνατη, θα υπάρχει δεύτερη αναμέτρηση στην οποία η ΝΔ θα ζητήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών για την δημιουργία κυβέρνησης σαν αυτή που έφτιαξε το 2019. Από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα που θα διαμορφωθούν και η άποψη των πολιτών θα διαμορφώσουν και τις εξελίξεις τότε».