«Για μία ακόμη φορά, επέλεξε να κινηθεί στο μονοπάτι του “χθες”», ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, αναφορικά με τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στο MEGA.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «οι πολίτες περίμεναν σήμερα από τον κ. Τσίπρα τη δέουσα αυτοκριτική» και ακολούθως, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κινήθηκε στα «μονοπάτια του “χθες”, επαναλαμβάνοντας του ισχυρισμούς του κ. Σπίρτζη».

Η τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου:

«Οι πολίτες θα περίμεναν σήμερα από τον κ. Τσίπρα που έχει κυβερνήσει, εκτός από κριτική να προβεί με γενναιότητα και εντιμότητα, στη δέουσα και απαιτούμενη από το βάρος των περιστάσεων αυτοκριτική. Αντίθετα επέλεξε, για μία ακόμη φορά, να κινηθεί στο μονοπάτι του “χθες”, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του κ. Σπίρτζη: Μεγάλα, κενά λόγια περί ευθύνης –με την οποία είπε ότι δεν έχει τσακωθεί– αλλά δεν έδωσε καμιά απάντηση για τις επτά παρατάσεις – καθυστερήσεις της επίμαχης σύμβασης στη διάρκεια της θητείας του.

Εμφάνισε στοιχεία για ένα ποσοστό δήθεν ολοκλήρωσης 68%, συγχέοντας είτε σκόπιμα είτε από άγνοια πληρωμές με συστήματα που δήθεν λειτουργούσαν, όταν είναι γνωστό ότι μέχρι το 2017 είχε παραδοθεί μόλις το 32% του φυσικού αντικειμένου, μεγάλο μέρος του οποίου στη συνέχεια έπρεπε να αντικατασταθεί. Ενώ από εκεί και μέχρι το 2019, απολύτως τίποτα.

Παρότι επιχείρησε μία βουτιά πολλές δεκαετίες πίσω για να μιλήσει για το κράτος, δεν είπε ούτε κουβέντα για την ανάγκη αξιολόγησης στο δημόσιο και την επιβεβλημένη ρήξη με λογικές ασυδοσίας και παλαιοσυνδικαλισμού, που επιχειρούν να κρατήσουν το ελληνικό κράτος, δέσμιο των χειρότερων εποχών του. Η κοινωνία απαιτεί αλήθειες, χωρίς υποκρισία και υπεκφυγές».

Διαβάστε ακόμη: