Απάντηση στη δήλωση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι με καθημερινές δηλώσεις του, ο κ. Ανδρουλάκης «επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος».

Προσθέτει ότι η συνέχεια στην υπόθεση θα δοθεί στη Βουλή.

Στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου αναφέρει:

«Aπό την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το ζήτημα, η Κυβέρνηση το δημοσιοποίησε και επεδίωξε απολύτως θεσμικά δια του Υπουργού Επικρατείας να επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να ενημερωθεί από τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ. Ο κ. Ανδρουλάκης εξακολουθεί να αρνείται.

Αντ΄αυτού με καθημερινές δηλώσεις του, επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος. Η Κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει αυτή τη στείρα ανταλλαγή δηλώσεων. Η συνέχεια θα δοθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στη Βουλή».

Νωρίτερα στη δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν πρόκειται να δεχθώ ενημέρωση στο αυτί και δεν θα παίξω το παιχνίδι της συνωμοσιολογίας με τις διαρροές για ξένες χώρες», αναφορικά με την παρακολούθηση του κινητού του.

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά «να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ».