Υπάρχουν για να ξέρετε, εδώ και πολλά χρόνια, ειδικές – προνομιακές σχέσεις μεγαλοξενοδόχων με το …σύστημα.

Με τις τράπεζες δηλαδή, με στελέχη των μηχανισμών του Κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και με πρόσωπα δίπλα στα κέντρα εξουσίας!

Ειδικά οι μεγαλομπαταξήδες του ξενοδοχειακού χώρου, οι αρχιφεσσαδόροι όλων των εποχών και όλων των καταστάσεων, απολαμβάνουν και σήμερα χαριστικών ρυθμίσεων και νέων «αναθέσεων» από τους τραπεζίτες που βάζουν …πλάτη με πολλούς και διάφορους τρόπους!

Αντί να τους κυνηγήσουν μέχρι τέλους, αστικά και ποινικά, με ασφαλιστικά μέτρα, καταγγελίες δανείων και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων – και προσωπικών- στην πράξη αποδεικνύεται ότι το σύστημα σφυρίζει αδιάφορα, κάνει τα στραβά μάτια…

Βλέπετε, οι επί χρόνια φιλοξενίες στις πιο luxury εγκαταστάσεις, τα weekend της χλιδής στις καμπάνες με τις ιδιωτικές πισίνες, τα τραπεζώματα, τα πούρα και οι σαμπάνιες διαμόρφωσαν σχέσεις εξάρτησης και υποχρεώσεις που ανταποδίδονται στις μέρες μας!

Υπουργοί, βουλευτές, μεγαλοπαράγοντες, κομματάρχες, δήμαρχοι και περιφερειάρχες την πέρασαν …κοτσάνι, την έβγαλαν στο τζάμπα, έπιναν, έτρωγαν και ορισμένοι πιθανότατα τα …έπαιρναν!

Και φημολογείται ακόμη και σήμερα ότι υπάρχουν , συμπληρώνω, κάποιοι νταραβεριτζήδες μεγαλόσχημοι κυβερνητικοί που έχουν μετατραπεί σε «συνηγόρους του διαβόλου», υπέρ των φεσσαδόρων και κατά των συμφερόντων του Κράτους!

Όλοι αυτοί που συνεργούν υπέρ της διαπλοκής και των μεγαλομπαταξήδων που πάνε να τους βγάλουν λάδι, εις βάρος κράτους και τραπεζών αλλά και …κονομημένους!

Καλές οι υπηρεσίες, καλές και οι …αρπαχτές, αλλά κύριοι «συνήγοροι του διαβόλου» φθάνει, ως εδώ, σας βλέπουμε…