Έχω μέρες να ασχοληθώ με τα εσωτερικά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Μην νομίζετε πως οι εσωτερικές έριδες, που φτάνουν μέχρι του σημείου της δολιοφθοράς (ναι, καλά διαβάζετε) των ίδιων των διοικήσεων, ότι έχουν κοπάσει, τουναντίον.

Ειδικά στις τρεις από αυτές, σε Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική τα… όργανα κάτω από τις διοικήσεις κάνουν συναυλίες ανατροπής ισορροπιών, γιατί οι πρωταγωνιστές γνωρίζουν ότι αυτοί είναι που κρατούν όρθια την τράπεζα (ή την βουλιάζουν, διαλέγετε τάση και παίρνετε) και ότι οι διοικήσεις δεν είναι μόνιμες, έρχονται και παρέρχονται.

Οι ίντριγκες στην Τρ. Πειραιώς και οι επισκέψεις διαφωνούντων σε πολιτικά κόμματα!

Στην Πειραιώς, με τελευταίο επεισόδιο την πρόσφατη απεργία, εξελίσσονται σκηνές απείρου κάλλους σε συγκεκριμένες διευθύνσεις, όπου οι υπόγειες διεργασίες, αλλά και η ανοιχτή πολεμική σε αποφάσεις της διοίκησης επηρεάζουν πλέον κρίσιμους τομείς και προτεραιότητες της τράπεζας, όπως έχουν τεθεί δημοσίως ως στόχοι της επόμενης πενταετίας

Προ ημερών, μάλιστα κάποιοι εκ των διαφωνούντων επισκέφθηκαν και εκπροσώπους κομμάτων, στους οποίους ανέλυσαν τα στοιχεία τους και διατύπωσαν ανοιχτά τους φόβους τους ότι η τράπεζα ” δεν πάει καλά” !

Η «παλιά φρουρά» της Alpha συνεχίζει να υπονομεύει …

Στην Alpha Bank τώρα, παρά τη φαινομενική ηρεμία, θεωρείται βέβαιο ότι η τράπεζα επιδιώκεται από κάποιους να χωριστεί στα δύο, καθώς η «παλιά φρουρά» θεωρεί ότι έχει μείνει στην άκρη και με διάφορες ενέργειες προσπαθεί να υπονομεύσει το έργο του Β. Ψάλτη, ο οποίος κατά κοινή ομολογία, όχι μόνο εξυγίανε την συστημική τράπεζα αλλά την έβαλε και σε πορεία ανάπτυξης, πέρα και μακριά από τα νταραβέρια του παρελθόντος, που είχαν καίρια πλήξει το προφίλ του δημιουργήματος του εμβληματικού Γιάννη Κωστόπουλου!

Ο αγώνας του Παύλου Μυλωνά να πείσει ότι δεν έχει κακές σχέσεις με το Μαξίμου!

Άφησα τελευταία την Εθνική, όπου, το διοικητικό δίδυμο έχει τυπικές σχέσεις και ο Δ.Σ. της τράπεζας, Παύλος Μυλωνά, δίνει αγώνα να πείσει τους γύρω του ότι δεν έχει κακές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά με τον πρωθυπουργό, ενώ με το οικονομικό επιτελείο τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Κάποιες κινήσεις μάλιστα, σχετικά με το 40% του ΤΧΣ, που έγιναν “διερευνητικά και μόνο”, εκνεύρισαν πολλούς στην κυβέρνηση, αλλά και τον Ξηρουχάκη του Ταμείου, που τον…φιλοδωρεί όταν του δίνεται η ευκαιρία. Θυμίζω και την άρνηση της Εθνικής να εισέλθει στο χρηματοδοτικό σχήμα για το Ελληνικό, κάτι που δέχτηκε η Alpha Bank, πλαισιώνοντας έτσι Eurobank και Πειραιώς

Αφήστε που η αξιωματική αντιπολίτευση έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα διερευνήσει με κάθε τρόπο την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, που την θεωρεί – και όχι μόνον αυτή – σκάνδαλο πρώτης γραμμής.