Αρκετές αναταράξεις δεν έχει μόνο η Αριστερά με τον Κασσελάκη αλλά και η Δεξιά παράταξη.

Ο Άρειος Πάγος, μέσω της εισαγγελέα Γεωργίας Αδειλίνη, έχει ξεκινήσει διαδικασία για να αρθεί η ασυλία των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και να δώσουν εξηγήσεις οι βουλευτές σχετικά με τις σχέσεις τους με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Βάσει των αρχικών καταθέσεων του Βασίλη Στίγκα που μιλούσε για πρακτικές μαφίας κτλ, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της εξαπάτησης των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Το ποινικό αυτό αδίκημα, εφόσον καταδικαστούν οι Σπαρτιάτες, είναι ένα απλό αδίκημα.

Γι’ αυτό ακόμα και να καταδικαστούν οι Σπαρτιάτες δεν θα επιφέρει καμία σοβαρή ποινική κύρωση.

Το θέμα είναι άλλο καθώς σύμφωνα με νομικούς κύκλους η καταδίκη τους σε αυτό το βαθμό ανοίγει μία δεύτερη διαδικασία, αυτή του ανωτάτου εκλογοδικείου που ουσιαστικά θα στοιχειοθετήσει την «κρυφή ηγεσία» η οποία βάσει του νέου νόμου που κατέθεσε η ΝΔ (και που καταψηφίστηκε από τα αριστερά κόμματα…), μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην ακύρωση εκλογής των βουλευτών των Σπαρτιατών.

Σε αυτή την περίπτωση η κύρια νομική ερμηνεία λέει ότι οι έδρες αυτές θα διανεμηθούν στα υπόλοιπα κόμματα και δεν χρειάζεται εκλογική διαδικασία.

Υπό αυτό το σενάριο, μπορεί να δούμε να αυξάνουν οι έδρες για όλα τα κόμματα και για τη Νέα Δημοκρατία.

Επίσης, θα δούμε και κάτι άλλο. Τον Κυριάκο Βελόπουλο αρκετά ενισχυμένο, λογικά και με παραπάνω βουλευτές.

Ήδη η δημοσκόπηση της GPO τον δείχνει στο 5,4% χωρίς τις αναγωγές.

Οπότε φαίνεται ότι λαμβάνει τους δυσαρεστημένους των Σπαρτιατών αλλά ψηφοφόρους από τη ΝΙΚΗ που δεν έχει κανένα πολιτικό και κοινοβουλευτικό αποτύπωμα.

Σημειωτέων, η διαδικασία του εκλογοδικείου μπορεί να ανοίξει και ένα άλλο παραθυράκι.

Αυτό της μη καταβολής στους Σπαρτιάτες της κρατικής επιχορήγησης αρκετών εκατομμυρίων εφόσον ακυρωθεί η εκλογή των βουλευτών του.

Αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τον Βασίλη Στίγκα ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος για να καρπωθεί την χρηματοδότηση ως πρόεδρος.

Στην μεγάλη εικόνα τώρα, η κυβέρνηση με την σμίκρυνση του Β. Στίγκα μειώνει το κίνδυνο διαρροών δεξιών και ακροδεξιών ψήφων.

Αυτές θα καθοδηγηθούν στον «εύκολο» και προβλέψιμο Κυριάκο Βελόπουλο.

Κάτι το οποίο είναι πολύ βολικό για το εάν θέλει να ανοίξει κάποιες δύσκολες ατζέντες για τα δεξιά κοινά. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Διαβάστε ακόμη: