Το παιχνίδι εξουσίας, πρωτοκαθεδρίας και ικανού μάνατζμεντ απέναντι στην επιθετικότητα της Nova του Ν. Σταθόπουλου, με τα πράγματα να ξεφεύγουν.
Ξαφνικά σκληραίνει επικίνδυνα το παιχνίδι μεταξύ των δυο συνδρομητικών τηλεοπτικών δικτύων της χώρας τα οποία ήδη έχουν εισέλθει σε φάση οξύτατου ανταγωνισμού!
Η εισβολή Σταθόπουλου στο εγχώριο τηλεοπτικό γίγνεσθαι είχε ως αποτέλεσμα η Cosmote να πληρώσει βαπορίσια τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions league και του Europa league για την επόμενη τριετία. Η εμπλοκή της Nova στην δημοπρασία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων οδήγησε την Cosmote να πληρώσει 150 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια αντί για 90 εκατ. που πλήρωνε μέχρι σήμερα, δηλαδή 60 εκατ. παραπάνω για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των κορυφαίων ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων. Και τούτο διότι η Nova είχε ήδη αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ισπανικού και του γερμανικού πρωταθλήματος που είχε στην κατοχή της η cosmote, ενώ πλέον κατέχει και τα δικαιώματα του ιταλικού πρωταθλήματος.
– Με την πλάτη στον τοίχο Τσαμάζ και Γερμανοί
Υπό αυτές τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, από κυρίαρχος μετατρέπεται σε ουραγό των εξελίξεων την ώρα που ο γνωστός στην εγχώρια επιχειρηματική πιάτσα Ν. Σταθόπουλος εμφανίζεται ως ο deal maker που ανατρέπει τις ισορροπίες! Και παίρνει μια nova από το χείλος του γκρεμού και την οδηγεί στην κορυφή!!!
– Θα αποδεχτούν παθητικά τις επιθετικές κινήσεις της Nova;
Βεβαίως οι καλά γνωρίζοντες λένε πως ούτε οι Γερμανοί της Deutsche Telekom ούτε ο Μιχάλης Τσαμάζ θα αποδεχθούν παθητικά τέτοιου τύπου επιθετικές κινήσεις οι οποίες τους θίγουν όχι μόνο οικονομικά και επιχειρηματικά αλλά πλήττουν το ισχυρό προφίλ που εδώ και χρόνια επιχειρούν να διαμορφώσουν στο ελληνικό περιβάλλον και φυσικά την πρωτοκαθεδρία τους στο σύστημα!
– Το σχέδιο «άλωσης» της Superleague!
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο μυαλό του Μ. Τσαμάζ και των συμβούλων του κυριαρχεί η ιδέα της δυναμικής αντεπίθεσης. Και τούτο δύναται να υλοποιηθεί μέσω της απόκτησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ελληνικού πρωταθλήματος. Άλλωστε, κακά τα ψέμματα, η Nova σε αυτά στηρίζεται, στην εγχώρια Σούπερ λίγκα χωρίς την οποία το μέλλον της καθίσταται αβέβαιο.
Στο ελληνικό πρωτάθλημα την ώρα τούτη δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κάθε ομάδα διαπραγματεύεται αυτόνομα. Και στην προκειμένη χρονική στιγμή τα συμβόλαια της πλειονότητας των ομάδων, σχεδόν όλα εκπνέουν με τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικές περιόδου.
– Θα «χτυπήσει» τις ομάδες μία – μία από τώρα!
Η Nova μετά και από κάποιες διορθωτικές κινήσεις στις οποίες προέβη καταβάλει περίπου 40-45 εκατ. ευρώ στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας.
Υπό αυτό το πρίσμα οι πληροφορίες ότι στην Cosmote εξετάζουν το ενδεχόμενο να ρίξουν μια «εξηντάρα» και να πετάξουν έξω από την Ελλάδα την Nova θεωρούνται βάσιμες. Και αυτό μπορεί να αρχίσει να υλοποιείται από τώρα, από σήμερα. Να κλείνει δηλαδή η Cosmote συμφωνίες από τώρα με μία – μία τις ομάδες και να αποσπά συμβόλαια και υπογραφές για τη σεζόν 2021-22!
– Ποιος είναι ο πιο μάγκας!
Το σίριαλ μετά βεβαιότητας ξεκίνησε. Και θα έχει πολλά επεισόδια. Και σε αυτό το παιχνίδι δεν παίζεται μόνο ο αριθμός των συνδρομητών ούτε τα έξοδα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Παίζεται η πρωτοκαθεδρία της κάθε εταιρίας, παίζεται και η …μαγκιά ή η ικανότητα του κάθε μάνατζερ. Άλλωστε στη ζωή τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος…