Μετά την …βόμβα Δένδια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, που έσκασε …χωρίς κρότο, αλλά και τα ανυπόστατα σενάρια για την Γιάννα Αγγελοπούλου που διακινούνται από συγκεκριμένα κέντρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να αναζητεί μια λύση πιο σύνθετη και ουσιαστική, ένα πρόσωπο τεχνοκρατικό, ευρύτερης αποδοχής, που να καλύπτει ωστόσο τις απαιτήσεις του κεντροδεξιού πολιτικού και κομματικού κοινού της Νέας Δημοκρατίας καθώς και τις προϋποθέσεις που θέτουν οι ισχυροί βαρόνοι του κόμματος και οι τέως πρωθυπουργοί, που γύρισαν την πλάτη στην πρόσκληση του αρχηγού της ΝΔ και δεν παρέστησαν στο (αποτυχημένο) πάρτι στη Ρηγίλλης όπου η απουσία της βάσης ήταν παραπάνω από αισθητή!

Υπό το πρίσμα αυτό, η υποψηφιότητα Τασούλα «καίγεται», καθώς ο Πρόεδρος της Βουλής, που προέρχεται από το ιστορικό μπλοκ Αβέρωφ και θεωρείται φιλικά προσκείμενος στον Αντώνη Σαμαρά, μολονότι τυγχάνει ευρύτερης πολιτικής συμπάθειας, δεν είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής όσον αφορά τα χαρακτηριστικά για τον υπέρτατο αυτό θώκο!

Την ώρα τούτη στο τραπέζι έχει μπει ο Γιάννης Στουρνάρας, καθώς ο κεντρικός τραπεζίτης θεωρείται και είναι πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, τεχνοκράτης, που διέπρεψε επί εποχής Σημίτη στο τραπεζικό σύστημα, ενώ εκτόξευσε την πολιτική του καριέρα ως Υπ. Εθνικής Οικονομίας επί Αντώνη Σαμαρά και συγκυβέρνησης, αντιμετωπίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Τρόικα κατά την εποχή των μνημονίων!

Όπως καθίσταται αντιληπτό, τυχόν επιλογή Στουρνάρα για την προεδρία της Δημοκρατίας θα προκαλέσει καραμπόλες στο τραπεζικό σύστημα, δεδομένου ότι στις αρχές του 2025 ενόψει προεδρικής εκλογής, θα πρέπει να αντικατασταθεί στην ΤτΕ!

Στην περίπτωση που ο Γιάννης Στουρνάρας αποδεχτεί την πρόταση που φέρεται να του υποβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος φέρεται να προαλείφεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, πρόσωπο του στενού πυρήνα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, (με …εξοχικό στην Τήνο) όπως και η σύζυγος του που θεωρείται κολλητή φίλη συγγενικού προσώπου, και η οποία έχει τοποθετηθεί σε πλείστες όσες θέσεις ΔΣ ισχυρών εταιρειών!

Έγκυροι κύκλοι που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν ότι ο Μυλωνάς χρησιμοποιώντας τα διαφημιστικά κονδύλια της Εθνικής τράπεζας κατά το δοκούν φέρεται να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη των καναλαρχών και των μεγάλων μιντιακών οργανισμών!

Την ίδια ώρα πάντως, εκτός της ανοιχτής θέσης που θα προκύψει στο τραπεζικό σύστημα από τυχόν μετακίνηση του Π. Μυλωνά στην ΤτΕ, στον βαθμό που ο Γιάννης Στουρνάρας κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, θα παραμένει κενή και η θέση του Προέδρου της Alpha Bank, όπου ακόμη δεν έχει βρεθεί η κοινά αποδεκτή λύση, ενώ κατά κοινή παραδοχή οι εξελίξεις όσον αφορά το μετοχικό τρέχουν, με τον Ολλανδό Χόλτερμαν αλλά και τους Ιταλούς της Unicredit να επιδιώκουν να αυξήσουν τη θέση τους …

Διαβάστε ακόμη: