Οι πρόεδροι στην Αμερική αλλάζουν ο Ζεμενίδης παραμένει. Παρόλο που είναι ακραιφνής δημοκρατικός ο Έντι Ζεμενίδης θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο του λομπίστα και στην μετά-Biden εποχή. Και αυτό παρόλο που 2 στους 3 ομογενείς ψηφίζουν Τραμπ. Τα πρωτεία, όμως, στην ομογένεια με Τραμπ θα έχει ο Γκας Μπιλιράκης.

 

Κάλεσμα σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Χάρης Δούκας

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας αποκάλυψε ότι θα τραβήξει στο κόμμα τα στελέχη που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιους όμως γιατί πολλοί φεύγουντας έβρισαν το ΠΑΣΟΚ  και έγινε πιο συριζαίοι και από τους ακροαριστερούς του χώρου. Ο Δούκας «φωτογράφισε» ποια στελέχη θα έπαιρνε πίσω στη Χαριλάου Τρικούπη αν κερδίσει τις εσωκομματικές κάλπες: «Αυτοί που δεν μας λοιδώρησαν, που δεν χλεύασαν το ΠΑΣΟΚ, που στενοχωρέθηκαν για τις δύσκολες αποφάσεις που πήρε το κόμμα με τα μνημόνια, όπου κάποιοι έχασαν τη δουλειά τους και τα παιδιά τους έμειναν άνεργα και έφυγαν στο εξωτερικό, και έκαναν άλλες επιλογές που δεν τους βγήκαν και θέλουν να επιστρέψουν σπίτι τους αξιακά, για να συγκρουστούν με συμφέροντα και όχι για να κάνουν καριέρα, τους θέλουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Τα δεξιά στελέχη αναλαμβάνουν θέσεις γραμματέων

Ποια δεξιά στελέχη ακούγονται για τις θέσεις των γραμματέων; Μου λένε για πρώην βουλευτές ή πολιτευτές που έχουν βολιδοσκοπηθεί όπως ο Σάββας Χιονίδης ή ο Γιάννης Μελάς, του πρώην περιφερειάρχη Μακεδονίας Θράκης Χρήστου Μέτιου, καθώς και του πρώην εκπροσώπου της ΝΔ, Τάσου Γαϊτάνη, ο οποίος ακούγεται για τη θέση του γ.γ. Έρευνας και Καινοτομίας στο υπουργείο Ανάπτυξης.Για το υπουργείο Υγείας πιθανός νέος γενικός γραμματέας φέρεται να τοποθετείται ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Γιώργος Παπαδημητρίου, στενός πολιτικός φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Δεν συμφωνεί ο Τσίπρας με την παραίτηση Δραγασάκη

Δεν συμφώνησε στην παραίτηση του Γιάννη Δραγασάκη ο Αλέξης Τσίπρας και του το είπε πριν το πράξει. Οι δύο άνδρες τα είπαν πριν το απονενοημένο και διαφώνησαν. Ο Δραγασάκης δεν άντεχε άλλο, όμως, ο Τσίπρας του είπε να δώσει την μάχη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι έξω από αυτό. Ο Δραγασάκης μίλησε για νέο κόμμα, όμως, και αυτό δεν είναι τυχαίο διότι το ίδιο θέλει και ο Τσίπρας.

 

«Θα κάνουν την καρδιά τους πέτρα» και θα συνεργαστούν Αλέξης Χαρίτσης και Πέτρος Κόκκαλης για να μπουν στην βουλή Νέα Αριστερά και Κόσμος

Η εκλογική φτώχεια φέρνει δεύτερες σκέψεις. Που σημαίνει ότι τελικά οι ηγεσίες της Νέας Αριστεράς και του Κόσμου του Πέτρου Κόκκαλη θα κάνουν την καρδιά τους πέτρα και θα συνεργαστούν, αν και το απέρριπταν μετ’ επαίνων προεκλογικά. Για του λόγου το αληθές, την ερχόμενη Τρίτη η Νέα Αριστερά θα κάνει μια εκδήλωση με αφορμή το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, στην οποία έχει προσκληθεί να μιλήσει και ο κ. Κόκκαλης. Βασικά, Χαρίτσης και Κόκκαλης θα συνεργαστούν γιατί δεν βγαίνει καθόλου το έργο να μπουν στην βουλή μόνοι τους.

 

 

Το γεύμα Σαμαρά και πως χάλασε το σχέδιο Σκέρτσου-Πατέλη

Πριν λίγες μέρες υπήρξε σύναξη στην οποία συμμετείχαν ο Αντώνης Σαμαράς και πέντε βουλευτές, φίλα προσκείμενοι σε αυτόν: οι Ανδρέας Κατσανιώτης, Φώντας Μπαραλιάκος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Λάκης Βασιλειάδης και Χρήστος Μπουκώρος. Αρχικά πήγαν σε γνωστό «σαμαρικό» καφέ στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου και στη συνέχεια κατέληξαν για δείπνο στη γνωστή ταβέρνα του Παγκρατίου «Καραβίτης», επίσης διάσημη για τις πολιτικές μαζώξεις. Στο μενού, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε, μεταξύ άλλων, η υπόθεση της καθηγήτριας Κατερίνας Φουντεδάκη, η οποία «κόπηκε» από την Ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής κατόπιν μαζικής αντίδρασης «γαλάζιων» βουλευτών. Από ότι φαίνεται ο Σαμαράς χάλασε τα σχέδια Σκέρτσου –Πατέλη να βολέψουν την Φουντεδάκη κάπου…

 

 

Έρχεται ο Τραμπ στην Αμερική και η Τουρκία θα αποθρασυνθεί- Τέλος τα ήρεμα νερά

Μετά το σόου του Ερντογάν στην Κύπρο και μετά το περιστατικό στον Έβρο με τους πυροβολισμούς από τούρκους στρατιώτες νομίζω ότι έρχεται το τέλος της Διακήρυξης των Αθηνών και επανερχόμαστε στην κανονικότητα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Όσοι είχαν πιστέψει το αντίθετο, καλά ξυπνητούρια. Η Τουρκία βλέποντας ότι έρχεται στις ΗΠΑ ο Τραμπ μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχει κάνει οβιδιακή αλλάγή και θα επανέλθει στην πρότερη ρύθμισή της…

Διαβάστε ακόμη: