Τα καλοκαίρια είναι άρρηκτα συνυφασμένα με ονειρικές παραλίες, με χρυσαφένιες αμμώδεις εκτάσεις και γαλαζοπράσινα νερά.

Συγκεντρώσαμε τις εντυπωσιακές παραλίες που δεν μοιάζουν καθόλου με αυτό που έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε από μία παραλία, αποδεικνύοντας ότι η ομορφιά είναι συχνά ακόμη πιο συναρπαστική όταν είναι απροσδόκητη!

Κόκκινη παραλία, Σαντορίνη

Η Σαντορίνη, λόγω της ηφαιστειακής της διάστασης, έχει γενικότερα ιδιαίτερες παραλίες που ξεφεύγουν από το κυκλαδίτικο μοτίβο, αλλά έχουν κάτι δικό τους, διαφορετικό να προσφέρουν. Η Κόκκινη παραλία, περίπου 8 χιλιόμετρα από τα Φηρά, είναι σίγουρα από τις πιο ιδιαίτερες του νησιού, με εντυπωσιακά κόκκινα βράχια κι ένα τοπίο που θυμίζει Άρη.

Κολυμπήθρες, Πάρος

Από τις πιο όμορφες παραλίες της Πάρου, οι Κολυμπήθρες βρίσκονται δυτικά του όρμου της Νάουσας και αντί για τεράστια αμμουδιά, έχουν βράχια τα οποία, όμως, έχουν μια ιδιαιτερότητα. Είναι χωρίς αιχμές και μοιάζουν σαν να είναι «καλογυαλισμένα», ενώ στην ουσία έχουν σμιλευτεί από την αλμύρα και τον αέρα. Αυτά τα βράχια, σχηματίζουν διαδοχικές παραλίες, κάτι σαν… κολυμπήθρες, για να κάνετε ακόμη και απομονωμένοι το μπάνιο σας.

Κολώνα, Κύθνος

Η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία του νησιού, με μια γεωμορφολογική ιδιαιτερότητα στα βόρεια του Μέριχα, η Κολώνα είναι μια λωρίδα άμμου μήκους 230 μέτρων και πλάτους 40-80 μέτρων, που ενώνει την Κύθνο με το νησάκι του Αγίου Λουκά. Αυτό σημαίνει ότι καθώς ενώνει δυο στεριές, χωρίζει δυο θάλασσες, οπότε και από τις δυο πλευρές της μπορείτε να κάνετε μπάνιο και όταν ο ήλιος δύει από τη μία πλευρά, από την άλλη έχει φαίνεται ήδη το φεγγάρι.

Σαρακήνικο, Μήλος

Ό,τι πιο κοντινό σε απόβαση στη Σελήνη, το Σαρακήνικο στη βόρεια ακτή της Μήλου χαρακτηρίζεται από τα ηφαιστειογενή κατάλευκα βράχια του, που σε συνδυασμό με την έλλειψη πράσινου δημιουργούν ένα απόκοσμο τοπίο. Από το Σαρακήνικο έχετε θέα στην Σίφνο και την Κίμωλο, πρέπει, όμως, το μπάνιο σας εκεί να μη γίνει ημέρα που φυσάει βοριάς. Κι αν βρεθείτε εκεί βράδυ με πανσέληνο, θα ζήσετε μια μαγευτική εμπειρία.

Παπαφράγκας, Μήλος

Άλλη μια ιδιαίτερη παραλία στη Μήλο, κοντά στα Πολλώνια, στη βορειοανατολική πλευρά της Μήλου, ο Παπαφράγκας είναι ουσιαστικά μια φυσική σπηλιά που έχει δημιουργηθεί από τη διάβρωση των βράχων. Το άνοιγμα της σπηλιάς προς τη θάλασσα είναι στενό, δημιουργώντας μια αίσθηση απομόνωσης. Η παραλία είναι μικρή και περιβάλλεται από λευκούς βράχους που σχηματίζουν φυσικές πισίνες. Τα νερά είναι καθαρά και γαλαζοπράσινα, ενώ η γύρω περιοχή έχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς κοντά της βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης Φυλακωπή, ενός από τους σημαντικότερους οικισμούς της εποχής του Χαλκού στο Αιγαίο.

Διαβάστε ακόμη: