Για ακόμη μια χρονιά, ο πλαστικός χειρουργός Julian Da Silva χρησιμοποίησε τον αλγόριθμό του για να εντοπίσει τους πιο γοητευτικούς άνδρες στον κόσμο. Για όσους δεν έχουν ακούσει ποτέ για τον Da Silva ή τη μέθοδό του, ο χειρουργός χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια ένα σύστημα που είναι σε θέση να επιλέξει ποια πρόσωπα έχουν αναλογίες που πλησιάζουν περισσότερο στην επιτομή της ομορφιάς. Πρόκειται για μια έννοια που χρησιμοποιούνταν ήδη στην Αρχαία Ελλάδα και η οποία υποτίθεται ότι ταυτίζεται με την τελειότητα.

Έτσι, η μέτρηση των αναλογιών της μύτης, του στόματος, του πηγουνιού και των ματιών οδηγεί σε έναν αριθμό και ανάλογα με το ποσοστό ακρίβειας σε σχέση με τη χρυσή τομή, προκύπτει θεωρητικά, ποιοι είναι οι πιο όμορφοι άνδρες στον κόσμο.

Λέμε θεωρητικά, διότι αν υπάρχει κάτι που είναι σαφές σχετικά με την ομορφιά, είναι ότι είναι υποκειμενική. Άλλωστε, αυτό που κάνει κάποιον πραγματικά ελκυστικό, είναι η συμπεριφορά και οι συνήθειές του. Συχνά κάποιος “παραδοσιακά όμορφος” ασχημαίνει στα μάτια μας όταν έχει κακή διαγωγή.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι ο κατάλογος αυτός αποτελείται μόνο από διασημότητες και βασίζεται εξ ολοκλήρου στις επιλογές του Da Silva. Για παράδειγμα, πέρυσι ο Henry Cavill ήταν δεύτερος με 91,64%, φέτος δεν τον βρίσκουμε πουθενά, αλλά παραμένει γοητευτικός.

Ας δούμε όμως, την περιβόητη λίστα:

Regé-Jean Page – 93,65%

Chris Hemsworth – 93,53%

Michael B. Jordan – 93,46%

Harry Styles – 92,30%

Jude Bellingham – 92,22%

Robert Pattinson – 92,15%

Chris Evans – 91,9%

George Clooney – 89,91%

Henry Golding – 87,98%

Dwayne Johnson – 86,07%

Διαβάστε ακόμη: