Εξηγήσεις για  τις εικόνες με την κοσμοσυρροή ατόμων πακιστανικής καταγωγής που κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς δίνει ο Πακιστανικός Σύλλογος Ελλάδας – Πακιστάν με επιστολή του υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στην επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου Syed Mohammad Jamil, η συγκέντρωση χαρακτηρίζεται «αυθόρμητη και όχι οργανωμένη», καθώς δεν ήταν σε γνώση τους ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιούντο στην πλατεία Συντάγματος όπως κάθε χρόνο.

epistoili

«Τα μέλη μας, μόλις ενημερώθηκαν από τις Αστυνομικές αρχές αποχώρησαν ειρηνικά. Θα θέλαμε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, γιατην ακύρωσή τους» προστίθεται στην επιστολή.

Α. Γεωργιάδης: «Απαράδεκτες αυτές οι εικόνες»

«Οι εικόνες αυτές είναι εντελώς απαράδεκτες. Μόλις τις είδα, εγώ κάλεσα την Αστυνομία και μου είπαν ότι αυτό κράτησε περίπου μισή ώρα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, για την εικόνα με τους εκατοντάδες αλλοδαπούς που συνωστίζονταν στο Σύνταγμα στην αλλαγή του χρόνου, πολλοί εξ αυτών χωρίς καν να φορούν προστατευτική μάσκα.

Προσέθεσε πως οι αστυνομικοί του είπαν ότι τους έγινε ενημέρωση πως δεν θα υπάρχει κάποια εκδήλωση λόγω των μέτρων για την πανδημία και μέσα σε μισή ώρα είχαν φύγει οι συγκεντρωμένοι από την Πλατεία Συντάγματος.

«Κάθε χρόνο συμβαίνει αλλοδαποί να βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος για την αλλαγή του χρόνου. Από το 2000 είδα πλάνα στο Youtube, καθώς οι Έλληνες είναι στα σπίτια για την αλλαγή του χρόνου», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Θεοδωρικάκος – Δεν θα ακυρωθούν τα πρόστιμα στους Πακιστανούς για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Με αυστηρό μήνυμα στο twitter απαντά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον πρόεδρο του Πακιστανικού Συλλόγου, ο οποίος λίγο νωρίτερα με επιστολή του ζήτησε την ακύρωση των προστίμων που επιβλήθηκαν στους Πακιστανούς, οι οποίοι είχαν «πλημμυρίσει» την πλατεία Συντάγματος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, χωρίς να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα social media έγραψε:

«Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η Ελληνική Αστυνομία στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα.

Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη κι αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη».