search

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oι νέες ταινίες της εβδομάδας, 10 – 16 Νοεμβρίου

Oι νέες ταινίες της εβδομάδας, 10 – 16 Νοεμβρίου. Αδιαμφισβήτητα η ταινία που θα πρωταγωνιστήσει αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες είναι το «Black Panther: Wakanda Forever», το hype του οποίου «εκτοξεύθηκε» ακόμη περισσότερο…

Black Panther

νέες ταινίες της εβδομάδας, 10 – 16 Νοεμβρίου. Ο Νοέμβριος συνεχίζεται με πολλές και πολυαναμενόμενες ταινίες. Αδιαμφισβήτητα η ταινία που θα πρωταγωνιστήσει αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες είναι το «Black Panther: Wakanda Forever», το hype του οποίου «εκτοξεύθηκε» ακόμη περισσότερο μετά την κυκλοφορία του soundtrack της ταινία από τη Rihanna.

Έπειτα, εξίσου σημαντικές ταινίες που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον είναι η «Απέραντη Αγάπη» με την Πενέλοπε Κρουζ, αλλά και το ελληνικό «Dodo».

Ακολουθούν όλες οι νέες ταινίες της εβδομάδας:

1. Black Panther: Wakanda Forever

Υπόθεση: Μετά τον θάνατο του Βασιλιά T’Challa, η βασίλισσα Ramonda (Angela Bassett), η πριγκίπισσα Shuri (Letitia Wright), ο M’Baku (Winston Duke), η Okoye (Danai Gurira) και οι ελίτ πολεμίστριες Dora Milaje, αγωνίζονται για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Όταν ο Namor (Tenoch Nuerta), ο βασιλιάς ενός κρυμμένου υποθαλάσσιου έθνους, τους προειδοποιεί ότι πλησιάζει μία παγκόσμια απειλή που σκοπεύει να αντικρούσει με δυσάρεστες μεθόδους, οι κάτοικοι της Wakanda ενώνουν τις δυνάμεις τους, με την ατρόμητη πολεμίστρια Nakia (Lupita Nyong’o) και τον Everett Ross (Martin Freeman), ώστε να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το βασίλειο της Wakanda.

2. Όσα φέρνει η ζωή

Υπόθεση: Η Λέσλι, μια Τεξανή μητέρα που παλεύει να προσφέρει στον γιο της τα απαραίτητα, κερδίζει το λαχείο και μια ευκαιρία για καλή ζωή κάνει τη εμφάνισή της. Ωστόσο, λίγα χρόνια αργότερα, τα χρήματα έχουν τελειώσει και η Λέσλι έχει ξεμείνει να παλεύει με τον εθισμό της στο ποτό στην προσπάθεια της να αποφύγει τον πόνο που άφησε πίσω της. Με την γοητεία της να εξαντλείται και δίχως να έχει πού να πάει, η Λέσλι έρχεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεων της, αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία για εκείνη και τον γιο της.

3. DODO

Υπόθεση: Ένα παράξενο πουλί που εξαφανίστηκε από τον πλανήτη πριν από χιλιάδες χρόνια, θα κάνει ανέλπιστα την εμφάνισή του στην Αθήνα, μέσα στην πολυτελή κατοικία μιας οικογένειας η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Η αντίστροφη μέτρηση για την χρεοκοπία έχει αρχίσει και μέσα στις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι τον γάμο της κόρης τους, τα όρια ανάμεσα στη λογική και την τρέλα θα δοκιμαστούν και η κατάσταση θα βγει σύντομα εκτός ελέγχου.

4. Απέραντη Αγάπη

https://www.youtube.com/watch?v=mjp1Dd9WcSU&feature=emb_imp_woyt

Υπόθεση: Ρώμη, δεκαετία του 1970: μια εποχή μεγάλων κοινωνικών και πολιτιστικών αλλαγών, γεμάτη θάρρος και γοητεία. Η νεαρή οικογένεια Μποργκέτι μόλις μετακόμισε σε μια από τις πολλές νεόκτιστες πολυκατοικίες της πόλης. Η μετακόμιση είναι μάλλον γλυκόπικρη. Παρά την όμορφη, μαγευτική θέα της Ρώμης από το διαμέρισμά τους στον τελευταίο όροφο, η οικογένεια δεν είναι το ίδιο δεμένη με παλιά.
Η Κλάρα και ο Φελίτσε δεν είναι πια ερωτευμένοι, αλλά δεν μπορούν να αφήσουν ο ένας τον άλλον. Η Κλάρα προσπαθώντας να ξεφύγει από τη μοναξιά της βρίσκει καταφύγιο στην ιδιαίτερη σχέση της με τα τρία της παιδιά. Η μεγαλύτερη, η 11χρονη Αντριάνα, ένα άγνωστο παιδί σε αυτή τη νέα γειτονιά, παρουσιάζεται επίτηδες ως αγόρι στα παιδιά της γειτονιάς, ωθώντας τις σχέσεις της οικογένειας στα άκρα.

5. Λεονόρα Αντίο

Υπόθεση: Ο Πιραντέλλο πέθανε αφήνοντας ακριβείς οδηγίες: ούτε κηδεία, ούτε γιορτή. Τελικά έγιναν τρεις κηδείες. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του περιπετειώδους ταξιδιού της τέφρας του Πιραντέλλο από τη Ρώμη στο Αγκριτζέντο, ανάμεσα σε ατυχήματα, συναντήσεις και οράματα.

6. Τα ίχνη της βίας

Υπόθεση: Πολωνία, 1983. Η χώρα συγκλονίζεται από την υπόθεση του Γκζέγκος Πσέμικ, μαθητή που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από την πολιτοφυλακή. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία ακολουθεί την ιστορία του μοναδικού μάρτυρα του ξυλοδαρμού, ο οποίος εν μια νυκτί γίνεται ο νούμερο ένα εχθρός του κράτους. Το καταπιεστικό καθεστώς χρησιμοποιεί ολόκληρο τον μηχανισμό του – μυστικές υπηρεσίες, πολιτοφυλακή, Μέσα ενημέρωσης και δικαστήρια – ώστε να στριμώξει τον ίδιο και άλλους ανθρώπους σχετικούς με την υπόθεση, όπως τους γονείς του, αλλά και τη μητέρα του Γκζέγκος Πσέμικ.

Όλες οι νέες ταινίες της εβδομάδας προβάλλονται από την Πέμπτη 10/11 σε ένα σινεμά δίπλα σου!

Διαβάστε ακόμη: