Κυκλοφόρησε στην οικονομική πιάτσα η φήμη ότι ο πατριάρχης της μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας που κυριάρχησε στα οικονομικά και πολιτικά δρώμενα τις δεκαετίες του 1990 και 2000, εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει αντί του ποσού των 100 εκατ. ευρώ το εξοχικό του στη Μύκονο, στην πραγματικότητα μια ολόκληρη χερσόνησο πάνω στη θάλασσα στον Άγιο Στέφανο όπου κάποτε δέσποζαν οι περίφημες Μούσες του Ζουγανέλη, η εκτός χώρας της Μυκόνου εκδοχή του διάσημου μπαρ!

Με το χέρι στην καρδιά, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι τελικά ο μεγαλοεπιχειρηματίας και κυρίαρχος μιας ολόκληρης εποχής, που μάλιστα εσχάτως βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο λόγω αιφνιδιαστικών κινήσεων στην επιχειρηματική σκηνή, θα πουλήσει το μοναδικό αυτό εξοχικό (έχει ανεγερθεί ως επαγγελματική στέγη) που αποτελείται από δύο κύριες κατοικίες αν δεν απατώμαι!

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι, όπως με ενημέρωσαν απόλυτα αξιόπιστες πηγές, το εν λόγω ακίνητο στον Άγιο Στέφανο της Μυκόνου, είχε βγει προς πώληση στα τέλη της δεκαετίας του 2000, κάπου μεταξύ 2009-2010, αντί του ποσού των 80 εκατ. ευρώ, όταν και ο μεγαλοεπιχειρηματίας αποφάσισε ταυτοχρόνως να πουλήσει και την θρυλική ποδοσφαιρική ομάδα που είχε στην κατοχή του από τις αρχές της δεκαετίας του 1990!

Εάν ισχύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν ότι το συγκεκριμένο ακίνητο πιάνει σήμερα 100 εκατ. ευρώ, αυτό στην πράξη σημαίνει ότι κατά την δεκαετία του 2010 έχει καταγραφεί μια υπεραξία 20 εκατ. ευρώ! Εδώ που τα λέμε δεν είναι και άσχημα…


Απέρριψε την πρόταση της κυβέρνησης ο Μαντωνανάκης, απαιτεί τα 626 εκατ., κρατάει και το Lagonissi resort!

Ο όμιλος του μεγαλοξενοδόχου Μαντωνανάκη, απέρριψε οριστικώς την συμβιβαστική πρόταση του δημοσίου να του καταβάλει το ποσόν των 400 εκατ. ευρώ και εκείνος να επιστρέψει το Grand resort Lagonissi στην ιδιοκτησία και διαχείριση του κράτους!

Θυμίζεται ότι ο Π. Μαντωνανάκης είχε κερδίσει μέσα από δικαστική απόφαση, ποσόν άνω των 600 εκατ. ευρώ από το δημόσιο, για λόγους που είχαν να κάνουν με καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές εμπλοκές υπηρεσιών του Κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που κατά το σκεπτικό της απόφασης προκάλεσαν ανυπολόγιστη ζημιά στον μεγαλοξενοδόχο που απώλεσε μεταξύ άλλων και σοβαρά μελλοντικά έσοδα!

Το ελληνικό δημόσιο στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης προκειμένου να κλείσει η εκκρεμότητα, υπέβαλε πρόταση συμβιβαστική στον μεγαλοξενοδόχο ύψους 400 εκατ. ευρώ με την υποχρέωση να επιστρέψει το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Λαγονησίου στο κράτος!

Ωστόσο ο κ. Μαντωνανάκης όχι μόνο απέρριψε την πρόταση των 400 εκατ. ευρώ, αλλά οι πληροφορίες λένε πως θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή απέναντι στο δημόσιο απαιτώντας το σύνολο των οφειλόμενων επί τη βάσει της σχετικής δικαστικής απόφασης!

Σε απλά λόγια ο ξενοδόχος όχι μόνο θα κρατήσει το Grand Resort, αλλά απαιτεί την καταβολή και των 626 εκατ. ευρώ που του έχουν επιδικαστεί, δεσμευόμενος ότι στη συνέχεια θα αποπληρώσει τον ιλιγγιώδη δανεισμό στις τράπεζες, που κινείται πέριξ των 300 εκατ. ευρώ!

Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση χρεώνεται μια σοβαρή ήττα στην υπόθεση Μαντωνανάκη όπου και τα 600 τόσα εκατομμύρια θα αναγκαστεί να πληρώσει και το Lagonissi resort δεν θα πάρει πίσω όπως επιθυμούσε!

Επιπροσθέτως, πρέπει να θεωρείται βέβαιον, ότι η μεγάλη νίκη που επέτυχε ο μεγαλοξενοδόχος απέναντι στο Κράτος, πρώτον με την πρωτοφανή απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου που με ιδιότυπο σκεπτικό του επιδίκασε το ποσόν ρεκόρ των 626 εκατ. ευρώ και δεύτερον με την άρνηση αποδοχής της συμβιβαστικής πρότασης, είναι αποτέλεσμα του πολύ ικανού και με προσβάσεις νομικού επιτελείου του, το οποίο στην κυριολεξία συνέβαλε τα μέγιστα, με κάθε τρόπο, στην ολοκληρωτική επικράτηση του!


Ζήλεψε τη «δόξα» του Π. Κωστόπουλου!

Ποιος παράγοντας – celebrity της πιάτσας, που πρωταγωνίστησε γνωρίζοντας επιτυχία, αποδοχή και «λατρεία» από ειδικό φανατικό κοινό επί δύο δεκαετίες (μέσα από δύο διαφορετικούς ρόλους) στον πλέον δημοφιλή για την κοινωνία τομέα δραστηριότητας που έχει καταστεί κορυφαίος στον κόσμο σε τζίρους, ξεπερνώντας ακόμη και το Hollywood, «ζήλεψε την δόξα» του Πέτρου Κωστόπουλου, του οποίου τα …χνάρια ακολουθεί σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια;

Οι συμπτώσεις, μιας αντίστοιχης διαδρομής σε ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος με «κοινή κατάληξη», είναι πράγματα μοναδικές και αξιοπρόσεκτες!


Το CVC, ο Γερμανικός όμιλος, η Εθν. Ασφαλιστική και η DGcomp!

Η εμπλοκή από τις υπηρεσίες της Κομισιόν, στο deal εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από το fund CVC, μετά από καταγγελίες εγχώριων «παικτών» της υγείας για νόθευση του ανταγωνισμού, δεν σημαίνει ταυτοχρόνως ότι η συμφωνία χάλασε και η εμβληματική ιδιωτικοποίηση απετράπη!

Η DG comp πράγματι την ώρα τούτη διενεργεί την έρευνα της όσον αφορά τον ανταγωνισμό επί τη βάσει των συγκεκριμένων καταγγελιών, οι οποίες κατά πληροφορίες αποδίδονται στον Γερμανό μέτοχο του ιατρικού Αθηνών, που φέρεται να διαθέτει προσβάσεις και επιρροή στις υπηρεσίες της Κομισιόν!

Οι πληροφορίες λένε πως την υπόθεση στις Βρυξέλλες «σπρώχνει» ο γερμανικός όμιλος Asklepios που συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του Ιατρικού και ελέγχεται από τον Γερμανό μεγιστάνα Bernard Broermann, επιχειρηματία με λόμπι και αναφορές στα υψηλά πατώματα της ΕΕ!

Υπό το πρίσμα αυτό, διαπιστώνεται η εμπλοκή της εξαγοράς την οποία αποκάλυψε το undercover!

Η οποία ωστόσο δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα οδηγήσει και σε οριστικό ναυάγιο καθώς θα πρέπει πρώτον, να περιμένουμε το τελικό πόρισμα της DGcomp, εάν νοθεύεται ή όχι ο ανταγωνισμός στον τομέα της υγείας και δεύτερον, τις επόμενες κινήσεις του CVC στην υγεία σε συνάρτηση με τις καταγγελίες για τον ανταγωνισμό!

Εάν δηλαδή θα επιλέξει προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Εθν. Ασφαλιστικής να …εκποιήσει, να προχωρήσει σε πώληση δηλαδή κάποιου εκ των υφιστάμενων περιουσιακών στοιχείων στον χώρο της Υγείας!