Η ADP ανέφερε ότι οι εταιρείες στις ΗΠΑ πρόσθεσαν 113.000 εργαζομένους τον μήνα, υψηλότεροι από τους 89.000 τον Σεπτέμβριο, αλλά κάτω από την εκτίμηση των 130.000.

Η αύξηση της μισθοδοσίας του ιδιωτικού τομέα ήταν μέτρια τον Οκτώβριο, αλλά απέτυχε να συναντήσει τις προσδοκίες, σε ένα πιθανό σημάδι ότι η εικόνα της απασχόλησης θα μπορούσε να σκοτεινιάζει, ανέφερε η ADP την Τετάρτη.

Η εταιρεία επεξεργασίας μισθοδοσίας ανέφερε ότι οι εταιρείες πρόσθεσαν 113.000 εργαζομένους για τον μήνα, υψηλότεροι από τους μη αναθεωρημένους 89.000 τον Σεπτέμβριο αλλά κάτω από την εκτίμηση της συναίνεσης του Dow Jones για 130.000.

Όσον αφορά τους μισθούς, η ADP είπε ότι οι αμοιβές αυξήθηκαν κατά 5,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, το μικρότερο ετήσιο κέρδος από τον Οκτώβριο του 2021.

Από πλευράς κλάδου, η εκπαίδευση και οι υπηρεσίες υγείας ηγήθηκαν με 45.000 νέες θέσεις εργασίας.

Άλλοι αξιόλογοι κερδισμένοι περιελάμβαναν το εμπόριο, τις μεταφορές και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (35.000), τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες (21.000) και την αναψυχή και τη φιλοξενία (17.000).

Σχεδόν όλες οι θέσεις εργασίας προήλθαν από βιομηχανίες παροχής υπηρεσιών, με τους παραγωγούς αγαθών να συνεισφέρουν μόλις 6.000 στο σύνολο.

Οι επιχειρήσεις που απασχολούν 50-499 εργαζομένους συνέβαλαν τα περισσότερα, με αύξηση 78.000.

«Κανένας κλάδος δεν κυριάρχησε στις προσλήψεις αυτόν τον μήνα και οι μεγάλες μισθολογικές αυξήσεις μετά την πανδημία φαίνεται να είναι πίσω εμάς», δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος της ADP, Νέλα Ρίτσαρντσον. «Συνολικά, οι αριθμοί του Οκτωβρίου δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των θέσεων εργασίας. Και ενώ η αγορά εργασίας έχει επιβραδυνθεί, εξακολουθεί να είναι αρκετό για να υποστηρίξει τις ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες».

Η δημοσίευση έρχεται δύο ημέρες πριν από την επίσημη έκθεση μισθοδοσίας του Υπουργείου Εργασίας, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 170.000 και περιλαμβάνει κυβερνητικές θέσεις εργασίας, σε αντίθεση με την ADP.

Οι μετρήσεις από την ADP και την κυβέρνηση μπορεί να διαφέρουν σημαντικά, όπως συνέβη τον Σεπτέμβριο, όταν το Υπουργείο Εργασίας ανέφερε κέρδος 336.000, περισσότερο από τρεις φορές την εκτίμηση της ADP.

Διαβάστε ακόμη: