Οι μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη καθώς η Wall Street πασχίζει να μεταφέρει τη θετική δυναμική από την περασμένη εβδομάδα ενώ οι αγορές ήταν κλειστές τη Δευτέρα λόγω αργίας.

Οι επενδυτές έρχονται από μια ισχυρή εβδομάδα, παρόλο που οι κύριοι μέσοι όροι είχαν υποχωρήσει την Παρασκευή.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε κατά 349 μονάδες, ή 1,03%. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,86%, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,82%.

Ο S&P 500 και το Nasdaq Composite σημείωσαν τις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις τους από τον Μάρτιο, με το δείκτη αναφοράς για την ευρεία αγορά να σημειώνει άνοδο 2,6% και τον τεχνολογικό δείκτη να σημειώνει αύξηση 3,25%. Ήταν επίσης η πέμπτη θετική εβδομάδα του S&P 500 στη σειρά – η πρώτη από τον Νοέμβριο του 2021 και η όγδοη διαδοχική θετική εβδομάδα του Nasdaq , ένα κατόρθωμα που πέτυχε προηγουμένως το 2019.

Οι επενδυτές ήταν φαινομενικά δεκτικοί ως προς την απόφαση της  Federal Reserve να αποφύγει την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο την περασμένη εβδομάδα. Ο πρόεδρος της  Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση σχετικά με την πολιτική ενόψει της συνεδρίασης του Ιουλίου.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προβλέπουν δύο ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων κατά τρίμηνο αργότερα φέτος. Η απόφαση να παραβλεφθεί μια αύξηση τον Ιούνιο έσπασε το σερί δέκα διαδοχικών αυξήσεων των επιτοκίων της Fed.

Παρά την επιμονή του Powell ότι η μελλοντική πολιτική της Fed θα παραμείνει εξαρτημένη από τα δεδομένα, οι μετοχές κινούνται σε ανοδική πορεία. Οι επενδυτές προσπαθούν να μετρήσουν πώς θα διατηρηθεί το ισχυρό κλίμα της περασμένης εβδομάδας στην αγορά σε μια συντομευμένη εβδομάδα διαπραγμάτευσης που είναι ελαφριά για τα οικονομικά δεδομένα.

«Πιστεύουμε ότι οι αγορές μετοχών είναι τόσο τεταμένες όσο μπορούν, με τους συμμετέχοντες στην αγορά να είναι επιφυλακτικοί για να χάσουν μια πιθανή νέα ανοδική αγορά», έγραψε ο Mike Wilson της Morgan Stanley σε σημείωμα την Τρίτη.

Στο μέτωπο των οικονομικών αποτελεσμάτων, οι επενδυτές αναμένουν σε μια τριμηνιαία έκθεση από τον ναυτιλιακό γίγαντα FedEx την Τρίτη μετά το κλείσιμο της αγοράς σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα