Σε πολλές περιοχές, σημεία καλύτερα, ανά την Ελλάδα, ξέρετε ότι γίνεται χαμός ειδικά αυτό το διάστημα, με τις τοπικές κοινωνίες, που δεν θέλουν αλλοίωση του φυσικού τους περιβάλλοντος και αντιδρούν μαζικά στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών;
Αρχής γενομένης από τη Σκύρο, μέχρι τα απείραχτα μέχρι τώρα βουνά των Αγράφων, τα λεγόμενα και Απάτητα Βουνά.
Στη Σκύρο, η ιστορία με την Μονή Μεγίστης Λαύρας και τις επιδιώξεις της είναι γνωστή από παλιά, καθώς επιχείρησε πολλές φορές να αξιοποιήσει εκτάσεις, τις οποίες κατά το πλείστον είχε καταπατήσει.
Τώρα, θέλει να εγκαταστήσει 58 ανεμογεννήτριες, σε συνεργασία με την πολυεθνική TOTAL, προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις από τους κατοίκους
Αλλά και στα Άγραφα, στη θέση Τύμπανο, έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες σοβαρά επεισόδια, καθώς διμοιρίες των ΜΑΤ ανηφόρισαν στο πανέμορφο βουνό και τη συγκεκριμένη υπέροχη βουνοκορφή, για να διώξουν με βίαιο τρόπο τους αντιδρώντες κατοίκους.
Συμβαίνει να έχω προσωπική αντίληψη της όλης υπόθεσης, καθώς αναγκαστικά περνάω από το συγκεκριμένο σημείο για να πάω στο μέρος που γεννήθηκα, όπως συμβαίνει και με χιλιάδες διερχόμενους, ειδικά το καλοκαίρι.
Πραγματικά, συντελείται μία άνευ προηγουμένου αλλοίωση του πανέμορφου βουνού.
Και δεν ξέρω αν αξίζει να καταστρέψουμε τη φυσική ομορφιά και το κάλλος των βουνών και να διαταράξουμε όλο το οικοσύστημα.
Υπουργεία, Δήμοι, εταιρείες ενέργειας πρέπει να έχουν ειδικές συντεταγμένες και πρόνοιες, ώστε να μην καταστρέφουμε άλλο τη φύση- θα το πληρώσουμε εμείς και κυρίως τα παιδιά μας.
Αρκεί να σκεφτούμε ότι ο χρόνος ζωής μίας ανεμογεννήτριας δεν υπερβαίνει τα 30 χρόνια…